19,3 °C

Stookverbod in Tytsjerksteradiel

wo 26 juli 2006 09.45 uur

BURGUM -

De gemeente Tytsjerksteradiel heeft per 25 juli bij noodverordening een rook- en stookverbod ingesteld voor bossen en natuurgebieden. Het verbod loopt tot 1 september 2006 of tot het moment dat burgemeester Polderman het verbod opheft als het weer 'verbeterd' is.

Het verbod wordt ingesteld vanwege de aanhoudende droogte waardoor de kans op brand in bossen en natuurgebieden toeneemt. Het is nu in de gemeente verboden te roken in bossen, op heide- of veengronden en houtwallen of binnen een afstand van dertig meter daarvan. Daarnaast is het verboden in deze gebieden brandende of smeulende voorwerpen te laten vallen, weg te werpen of te laten liggen.

In Tytsjerksteradiel gaat o.a. om de bosgebieden in de Trynwâlden: Griekenland en Turkije, het park rond De Klinze, het park rond Stania State, het Ottema en Wiersma reservaat en het Bos van Ypey. Het verbod geldt ook voor natuurgebied De Alde Feanen. Ook het stoken van vuur is verboden en de gemeente zal er ook geen vergunning voor verlenen in de genoemde periode.

 

Regionaal nieuws

dinsdag 21 september

Gewonde bij botsing op Hoofdweg