9,2 °C
© Jochem Wiersma

Rampenoefening haven Lauwersoog

do 11 mei 2006 22.49 uur

LAUWERSOOG -

Donderdagavond vond er een rampenoefening plaats in de visserijhaven van Lauwersoog.

De Triton was met 17 personen aan boord net terug van zee en was bijna bij de steiger toen er aan boord een hevige explosie plaatsvond. Hierbij sloegen twee personen overboord en raakten vier personen gewond. De schipper alarmeerde de kustwacht en sloeg direct groot alarm. Als eerste arriveerde de Anna Jacoba Visser, die direct de beide drenkelingen aan boord haalde. Een van hen was bewusteloos en moest aan boord gereanimeerd worden. De inmiddels gearriveerde ambulance nam op de wal de reanimatie over. Daarna keerde de reddingsboot terug naar de Triton om de niet gewonde personen naar de wal te brengen.

Intussen was ook de rubberboot Steur met brandweermensen ter plaatse even later gevolgd door de blusboot van de brandweer van Zoutkamp. De vier vermiste personen bleken zich in het ruim te bevinden, waar na de explosie brand was uitgebroken. De brandweer ging met perslucht naar binnen en haalden vier gewonden en de dodelijk verwonde machinist uit het ruim. Met de reddingsboot werden deze personen op brancards naar de wal vervoerd. Rijkswaterstaat was met de boot Amasus ter plekke en heeft een waterscherm om de Triton aangebracht om de lekkende olie op te vangen.

Aan deze rampenoefening namen deel de vuurtorenwachter van Schiermonnikoog, het kustwachtcentrum in Den Helder, de 112 meldkamer in Groningen, de brandweer van Zoutkamp, de Ambulancedienst, vier LOTUS slachtoffers, de KNRM, Rijkswaterstaat en de schipper van de Triton.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

9,2 °C

10 inbraken

7 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Verwijder zoveel mogelijk bubbels in dit klassieke bubbelschietspel.

Of speel iets anders op WâldNet Games.