Account
Logo
Zoeken
12.3 °C

Bouma's aan de slag in Zambia

ma 8 mei 2006, 15.30 uur

BAKKEVEEN - Op 15 mei vertrekken de broers Durk, Willem, Herman en Klaas Bouma naar Zambia. Ze gaan in Kaoma, in de Western Province, zich inzetten voor de bouw van een gemeenschapshuis. Hun broer Johannes werkt in Kaoma als missionaris. Ze zullen zes weken aan de slag. Het plan werd vorig jaar door de familie bedacht om te gaan helpen in het dorp waar hun broer actief is.

Het uitgangspunt is dat de lokale bevolking het grootste deel van de taken op zich neemt. De vier gebroeders Bouma gaan fysiek met hen meewerken. Voor het realiseren van dit project werd een stichting opgericht genaamd "Stichting Bouwen met Bouma's". Naast het helpen realiseren van dit specifieke bouwproject is de stichting van plan in de toekomst aan meer kleinschalige, lokaal opgezette projecten in ontwikkelingslanden financiële en fysieke steun te kunnen verlenen.

Dankzij de overweldigende steun van de vele mensen die het initiatief van de familie een warm hart toe dragen, heeft de stichting in de afgelopen maanden het enorme bedrag van ruim 90.000 euro bijeen weten te krijgen. Ook werd door organisaties als het Nederlandse Albert Schweitzer Fonds en Cordaid-Vastenactie financiële steun toegezegd.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





ondernemend nieuws

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp




regionaal nieuws

Vrouw (33) twee maanden de cel in voor stalken huisarts

Vrouw (33) twee maanden de cel in voor stalken huisarts