14.8 °C

Succes SFK-zusjes in Surhuisterveen

zo 09 april 2006 20.47 uur

SURHUISTERVEEN - Zaterdag werden in Surhuisterveen de Friese Kampioenschappen turnen gehouden voor de niveaus 11, 12 en 13. Voor SFK kwamen onder andere uit Famke en Elske de Jong. De beide dames hadden zich voor deze kampioenschappen geplaatst door bij de plaatsingswedstrijden in januari en maart 1ste en 2de plaatsen te veroveren.

Famke kwam uit in de eerste wedstrijd en turnde uitstekend haar toestellen. Haar cijfers waren prima en resulteerden in een 2de plaats op de ranglijst. Haar zusje Elske deed het niet minder. Op de brug haalde zij maar liefst een 9.55. Ook zij mocht aan het eind van de wedstrijd een zilveren medaille op komen halen.

In de derde wedstrijd mochten Talina Potijk en Froukje de Graaf hun turnkwaliteiten aan het publiek tonen. Beide dames leiten zich van hun beste kant zien en turnden ook uitstekend. Alleen waren er voor hen geen podiumplaatsen deze keer. Froukje werd knap 4de en Talina moest deze wedstrijd genoegen nemen met een 8ste plaats.

Vorige week in Joure hadden de zusjes Ilja en Jeldou Klamer hun Friese Kampioenschappen. Beide behaalden prima eindresultaten. Jeldou werd 6de en Ilja 5de in de einduitslag.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws