3,7 °C
© ProFlash Fotografie Drachten |  Auteur Níkos Kazantzákis (1883 - 1957) verhaalt vanaf zijn grafsteen nog het leven van Zorba: 'Ik vrees niets, ik hoop niets, ik ben vrij'. Foto's zijn van de generale repetitie. Première zaterdag 3 februari in het dorpshuis in Broeksterwoude.

Zorba de Griek geeft levenslessen

zo 29 januari 2006 01.00 uur

BROEKSTERWâLD -

Toneel It Moat Kinne uit Broeksterwoude waagt zich dit jaar aan het stuk Zorba de Griek. Deze oude klassieker beeldt de ontwikkeling van een vriendschap uit tussen 2 mannen. De genieter van literaire historie Nikos ontmoet de genieter van de dag Zorba.

Nikos heeft een kolenmijn op Kreta in bezit gekregen en ontmoet Zorba. Zorba krijgt de leiding over de heropening van die mijn maar dat loopt op niets uit. Wat zich bij Nikos wel ontwikkeld is de liefde voor drank en vrouwen wat dramatische taferelen meebrengt.

Zorba leeft verder en blijft niet staan bij het verleden. Regie Antje Soepboer: "We wilden dit jaar een stuk met inhoud en hebben dat in Zorba gevonden. De voorstellingen zijn al op voorhand bijna uit verkocht". Mogelijk komt er een extra voorstelling. U kunt nog bellen.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

3,7 °C

9 inbraken

10 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.