3 °C

Dokkumer (28) gepakt na dna-match

vr 20 januari 2006 11.37 uur

DOKKUM -

Met de aanhouding van een 28-jarige man uit Dokkum lijkt een gewelddadige aanval op een destijds 21-jarige vrouw uit Castricum in 2002 te zijn opgelost. De Dokkumer zit sinds 11 oktober 2005 vast op verdenking van onder andere diefstal van auto's in Friesland en Groningen in de maand juli 2005.

Dankzij een dna-match blijkt nu tevens dat hij in 2002 te Castricum betrokken was bij de gewelddadige aanval. De vrouw werd in de nacht van 11 juli 2002 vlakbij haar woning aangevallen door een man die met geweld een stuk touw tegen haar hals drukte. De vrouw bood hevig verzet en beet haar belager die haar stevig vasthield en een hand op haar mond legde. Ze kon zich losrukken en uiteindelijk wegrennen.

Doordat in deze zaak een dna-profiel werd gevonden, kon de Dokkumer 'gematched' worden dankzij de dna-databank van het Nederlands Forensisch Instituut. In het onderzoek dat de Friese politie in eerdergenoemde autodiefstallen en woninginbraken verrichtte, werden dna-sporen aangetroffen. Dit profiel bleek te matchen met het profiel van de onbekende dader in de zaak uit Castricum. De verdachte heeft na zijn aanhouding op 11 oktober vrijwillig dna afgestaan voor vergelijking met de profielen.

De zaken worden gevoegd behandeld op de zitting van de meervoudige kamer op 24 januari 2006 in de rechtbank Leeuwarden. De Dokkumer ontkent elke betrokkenheid bij de feiten waarvan hij wordt verdacht.

 

Regionaal nieuws

3 °C

9 inbraken

10 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.