0,9 °C

© WâldNet

Strawelte verder met nieuwe formatie

do 10 november 2005 22.37 uur

BURGUM - Voormalige bandleden van de Friese groep Strawelte zijn niet op de hoogte van het feit dat een lid van de oude band het in 2006 opnieuw gaat proberen onder de naam: Strawelte. Gitarist Paul Alma was vanaf het begin betrokken bij de band en heeft nu plannen om in een nieuwe bezetting verder te gaan. Oude klassiekers als 'Moaie Eagen' en 'Teiwaar yn Tytsjerksteradiel' wil Alma weer op de planken brengen. Tussen 1987 en 1990 was de Friese band Strawelte enorm populair. Het afscheidsconcert werd in 1991 gehouden in Buitenpost en vele fans vonden het jammer dat de band stopte.

Voor de voormalige zanger Foppe Land uit Kollum komt het nieuws (dat Alma verder wil met Strawelte) als een 'donderslag bij heldere hemel'. Foppe Land schreef de nummers voor Strawelte tussen 1987 en 1990. "Het succes wat we toen hadden lukt geen tweede keer. Alleen in de oude bezetting is Strawelte succesvol", aldus Land donderdagavond in een reactie.

Foppe Land is verder niet meer actief in de muziekwereld, maar wacht in spanning af of het nieuwe Strawelte net zo gaat klinken als de oude legendarische band. "Denk maar aan het optreden bij Radio Tytsjerksteradiel in Burgum". Precies weet Land de datum niet meer, maar dat moet ergens tussen 1988 en 1989 zijn geweest. Toen Strawelte te gast was, kwamen meer dan 300 fans naar de Lageweg. "De politie overwoog nog om de weg tijdelijk af te zetten. "Dat is nu echt legendarisch", benadrukt Land.

 

Regionaal nieuws

woensdag 8 december

Burgumer opgepakt na mishandeling

Advertentie

Advertentie