Account
Logo
Zoeken
12.4 °C
Iranees gezin nog altijd in Friesland
© WâldNet

Iranees gezin nog altijd in Friesland

ma 8 augustus 2005, 17.53 uur

BURGUM - De uitgeprocedeerde asielzoekers uit Iran zijn nog in leven en verblijven in Friesland. Een fotograaf wist de asielzoekers op te sporen en sprak exclusief met het gezin dat recentelijk uit het AZC in Burgum werd gezet. Dat nieuws schokte vele lezers en omgeving, omdat de asielzoekers plotseling het centrum moesten verlaten.

De gezondheid van een jong meisje dreigde daardoor in gevaar te komen en omstanders schoten toen te hulp. Toen de politiek zich over de zaak ging buigen, waren de asielzoekers al met de noorderzon vertrokken. Wethouder Fokkema liet weten, dat het gezin alle procedures had doorlopen en dat de asielzoekers terug moesten naar het land van herkomst. Het gezin denkt daar zelf anders over en wil hier blijven, ook al krijgen zij naar alle waarschijnlijkheid geen verblijfsvergunning.

De uitgeprocedeerde asielzoekers willen het nu opnieuw proberen en weigeren Nederland te verlaten. Afgelopen zondag brachten zij met de bus een bezoek aan vrienden in het Burgumer AZC. Ze krijgen onderdak bij een jong meisje op een 'geheime locatie' in de regio. "We hebben geld en krijgen te eten", aldus het gezin uit Iran. Hun situatie blijft onzeker. Ze hopen, dat ze door een nieuwe procedure, hier alsnog mogen blijven.

Eerder kwam in het nieuws dat zij uit Irak komen, maar uit onderzoek blijkt dat echter Iran.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





Poll: Eurovisie songfestival, wat ga jij doen?

Kijken!  
15.8%
Naar Leeuwarden! (viewing party)  
3.9%
Iets anders....  
80.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Wielrenner gewond na aanrijding met lesauto

Wielrenner gewond na aanrijding met lesauto