Account
Logo
Zoeken
16 °C
Op deze scooter hoef je geen helm te dragen!
Afbeelding van Sabine van Erp via

Op deze scooter hoef je geen helm te dragen!

do 13 juli 2023, 22.40 ondernemend nieuws

DRACHTEN - Waar je in het verleden nog zonder helm de weg op mocht gaan op je scooter is dat nu niet meer het geval. Ook als je het fietspad niet verlaat, dien je als scootergebruiker alsnog een helm te dragen en een rijbewijs op zak te hebben. Deze nieuwe wet is op 1 januari 2023 ingegaan en heeft inmiddels al veel boetes opgeleverd. Wil je het liefst alsnog zonder helm de weg opgaan en toch soort van een scooter gebruiken? We raden je dan de beste scootmobiel met 3 wielen aan. Oké, eigenlijk is de Nipponia Pride eerder een scooter dan een scootmobiel, dit voertuig kan echter op beide manieren gebruikt worden. Lees hieronder meer over deze scooter waarmee je dus onder de nieuwe wet uit kunt komen.

De Nipponia Pride haalt snelheden van maximaal 25 kilometer per uur, wat je kunt vergelijken met de snelheid van de beste scootmobiel met 4 wielen. Deze scooter is dus niet extreem snel, maar heeft toch een rijbereik van zo’n 50 kilometer. Ook kun je ermee op de stoep rijden indien je dat prettig valt. Eigenlijk klinkt dit model dus gewoon als een scooter, maar zo wordt het niet gezien in de wet. De Nipponia Pride is officieel namelijk een scootmobiel. Dit zorgt ervoor dat je allereerst geen helm hoeft te dragen in het verkeer, wel zo fijn voor je haar! Ook heb je geen rijbewijs nodig om dit voertuig te gebruiken in het Nederlandse verkeer.

Een ander voordeel van de Nipponia Pride is het kostenvoordeel. Je betaalt als jonge bestuurder van een scooter maandelijks soms maar liefst 50 euro voor de verzekering. Dit is bij deze scootmobiel heel anders, zo’n verzekering kost je maandelijks zo’n 5 euro. Dat scheelt echt veel geld, dus! Je bespaart ook nog op een andere manier geld door deze unieke scooter met drie wielen te kopen in plaats van een normale scooter. De Nipponia Pride gebruikt namelijk elektriciteit in plaats van benzine. Per 100 kilometer betaal je daarom zo’n 60 cent. Bij een scooter die benzine nodig heeft, betaal je juist al snel 5 euro tegenwoordig voor een ritje van 100 kilometer. Al met al ben je qua gebruik dus veel goedkoper uit als je deze scootmobiel koopt en niet een standaard scooter.

We zijn nog niet klaar met de pluspunten van de Nipponia Pride, want deze scootmobiel heeft daadwerkelijk nog meer voordelen. Zo hoef je relatief weinig onderhoud te plegen aan dit voertuig, al helemaal als je het vergelijkt met het onderhoud van een traditionele scooter. Zo’n voertuig heeft een benzinemotor, wat altijd veel TLC nodig heeft. Ook ben je soms genoodzaakt om onderdelen te vervangen doordat ze last van slijtage hebben. Dit is niet het geval bij de Nipponia Pride doordat deze scootmobiel met 3 wielen elektrisch werkt en geen slijtagegevoelige componenten bevat. Ook hierdoor kun je dus weer geld besparen ten opzichte van een normale scooter. Bovendien scheelt dit tijd, wat natuurlijk ook een belangrijk pluspunt is van de Nipponia Pride.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws