13,6 °C
 Regionaal nieuws
 Fotonieuws
 Videonieuws
 Vraag en aanbod
 Uitgaansagenda
 Misdaad in je straat
 Contact
 Zoeken
 Nieuwsarchief
 Adverteren


© Martijn de Vries

Knallende start bouw Raadhuisplein

Publicatie: 
wo 11 januari 2012 21.04 uur

DRACHTEN -

De start van de bouw aan het nieuwe woon- en winkelcomplex aan het Raadhuisplein in Drachten is woensdagavond op spectaculaire wijze ingeluid. Na voltooiing in 2016 zal het Raadhuisplein gevuld zijn met een parkeergarage voor bijna 700 auto's, 170 appartementen en 20.600 vierkante meter aan winkelruimte. Om de start van de bouw te vieren werd het Franse gezelschap Les Commandos Percu opgetrommeld. Voordat het feest van woensdagavond los kon barsten, moest Drachten veel geduld hebben. De investering van bijna 100 miljoen euro kwam niet snel van de grond. De projectontwikkelaar had moeite om het plan financieel rond te krijgen.

Het Franse gezelschap Les Commandos Percu gaf een half uur durende vuurwerkshow ‘Le Concert de Feu’ aan het toegestroomde publiek. De mannen kwamen vanaf De Lawei, door het publiek het podium op. Het was een opzwepende en energieke voorstelling. Le Concert de Feu is een voorstelling die de wereld van het muzikale vuurwerkconcert op zijn kop heeft gezet. Het concept dat in 1996 is ontwikkeld werd, draait vooral om percussie (slaginstrumenten). Het vuurwerk ontstaat vanuit de muziek, soms hard en krachtig, dan weer zacht en subtiel.

Naar schatting bezochten 3000 mensen de show.

Naast de foto-reportage rechts kunt u hier klikken voor foto's van Harry van der Linde. Meer informatie over project? Klik hier

FOTONIEUWS
    

 
REGIONAAL NIEUWS
 
ONDERNEMEND NIEUWS
 
SPORTNIEUWS

13,6 °C

Meting: 00.25 uur

24 inbraken

(30 dagen)

26 inbraken

(vorige maand)

 
Nieuwste items
Meest gelezen
 
 
5 jaar geleden
10 jaar geleden
15 jaar geleden