Account
Logo
Zoeken
8.6 °C

Drugsdealer Harkema gaat naar verslavingskliniek

di 29 september 2020, 15.30 uur

LEEUWARDEN - De rechtbank in Leeuwarden heeft een 20-jarige drugsdealer uit Harkema naar een kliniek gestuurd. De Harkemaster werd dinsdag veroordeeld tot een gevangenisstraf die gelijk is aan het voorarrest - 162 dagen - plus 12 maanden voorwaardelijk. Hij heeft vanaf juni 2018 tot eind april van dit jaar speed en ghb gedeald.

Halve kilo speed in de vriezer
De Harkemaster schroomde er niet voor om ook aan minderjarigen te verkopen. Hij dealde om zijn eigen verslaving te bekostigen, de ghb maakte hij zelf. Toen de politie op 24 april een inval deed in zijn woning, lag er bijna een halve kilo speed in de vriezer en drie liter ghb. De Harkemaster gebruikt drugs sinds zijn veertiende.

Gemotiveerd voor behandeling
Hij is er nu van de drugs af en dat wil hij ook zou houden. Twee geleden op de zitting zei hij dat hij gemotiveerd is voor een behandeling. Hij kan vanaf 1 oktober in de verslavingskliniek in Beilen terecht. Na de opname moet hij zich ambulant laten behandelen door Verslavingszorg Noord-Nederland (VNN) en komt hij in een begeleid wonen-traject.

Op rotonde rechtdoor gereden
Hij moet verplicht meewerken aan urinecontroles en ademonderzoek. In de nacht van 12 op 13 oktober had hij ongevraagd de auto van zijn zwager meegepikt. Op een rotonde in de Swanneblom in Drachten was hij rechtdoor gereden. Hij had de auto, total loss, achtergelaten in een weiland.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
66%
Ja, op aanvraag  
15.8%
Nee  
18.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk