Account
Logo
Zoeken
22.4 °C

Werkstraf voor mollen ruit baptistengemeente

wo 20 april 2016, 13.30 uur

LEEUWARDEN - Een 25-jarige inwoner van het Groningse Marum moet 90 uur gratis werken. Die straf heeft de man te danken aan het vernielen van een raam van het gebouw van de baptistengemeente Elim in Drachten, aan de Zuidkade. De Marumer had de ruit met een bierfles ingekegeld. De man was die avond met zijn broer op stap in Drachten.

Portiers van een discotheek zagen dat er in een steeg aan de Kaden iets gaande was. Er stond een grote groep in de steeg, waarvan een aantal personen, waaronder de broers uit Marum, ruzie hadden. De portiers hoorden op een gegeven moment glasgerinkel. De Marumer kon zich niets herinneren, maar getuigen hadden hem aangewezen als degene die de ruit had vernield.

Daarvoor kreeg hij woensdag van politierechter Bauke Jansen een werkstraf van 30 uur. De Marumer liep in een proeftijd: in december 2013 was hij voor het plegen van geweld veroordeeld tot drie weken cel waarvan twee weken voorwaardelijk. De rechter zette de voorwaardelijke straf om in een werkstraf van 60 uur. De veroordeling was bij verstek, Marumer was niet naar de rechtbank in Leeuwarden gekomen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Fietser gewond na botsing met scooter

Fietser gewond na botsing met scooter


Poll: Eurovisie songfestival, wat ga jij doen?

Kijken!  
18.6%
Naar Leeuwarden! (viewing party)  
2.3%
Iets anders....  
79.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!