11.4 °C
Getuigen laten weten dat ze diverse knallen hebben gehoord tijdens de vechtpartij

Opnieuw onrust door asielzoekers Drachten

za 03 oktober 2015 09.39 uur

DRACHTEN - De politie was in de nacht van vrijdag op zaterdag massaal aanwezig in Drachten omdat er flinke onrust onder asielzoekers was. Er was opnieuw sprake van een vechtpartij waarbij mogelijk twee keer geschoten is. Diverse getuigen melden dat ze harde knallen hebben gehoord. Een andere getuige zegt: "Of het schoten waren of klappen tegen de carrosserie van de auto is mij niet zeker. Verder was er veel geschreeuw, werden automobilisten belaagd door een omringende groep die over de wegen naar tegemoetkomend verkeer rende en er werden fietsen op straat gegooid."

De politie ging na een melding met 15 politieauto's, politiehonden en twee politiemotoren ter plaatse. Op de Splitting werd de groep aangetroffen. De asielzoekers sloegen bij het zien van de agenten op de vlucht en lieten in de haast een aantal fietsen achter. Met de inzet van honden en wapenstokken werd de groep door de politie teruggedreven naar het AZC. Met politievoertuigen werden de straten op de route afgesloten.

De reden van de onrust is nog onbekend. Verschillende bewoners van het AZC zijn verhoord door de agenten. Voor zover bekend is er één persoon aangehouden. Ook zou er mogelijk een auto zijn gestolen. De zilverkleurige Honda zou later - volgens getuigen - zijn teruggebracht.

Woordvoerder Ernest Zinsmeyer van de politie Noord Nederland wilde zaterdagochtend tegenover deze site niets bevestigen of melden over de zaak vanwege de CAO-acties. De afdeling persvoorlichting is aan het staken en staan hierbij de pers niet te woord bij 'kleine zaken'.

Woensdagavond ontstond er ook al een grote vechtpartij in het AZC in Drachten. Tientallen jongere bewoners gingen met elkaar op de vuist. Die bewuste avond werden drie personen aangehouden. De aanleiding van de massale vechtpartij was de diefstal van een telefoon.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws