Account
Logo
Zoeken
12.1 °C

Geweld bij de botsauto's: werkstraf

wo 2 september 2015, 14.00 uur

LEEUWARDEN - Binnen korte tijd was een Drachtster (22) tot twee keer toe betrokken bij een geweldincident, beide keren was dat tijdens een evenement. Op 16 oktober vorig jaar had de man tijdens de kermis in Drachten iemand van een verhoging bij de botsauto's geduwd. Het slachtoffer viel op de grond en raakte buiten bewustzijn. Hij werd met een hersenschudding afgevoerd naar het ziekenhuis. Woensdag bij de politierechter kon de Drachtster zich van dit incident, net als het andere voorval, niet al teveel herinneren.

Hij bestreed dat hij het slachtoffer een klap tegen het hoofd had gegeven. Getuigen hadden dat wel verklaard. Hij zei dat hij het met goede bedoelingen op het slachtoffer af was gestapt: de jongen werd bespuugd door een groepje en er werd drinken over hem heen gegooid. 'Ik wilde hem weghalen, het is een oud-klasgenoot van mij', zei de Drachtster. Een getuige had echter gezien dat de Drachtster het slachtoffer een vuistslag gaf en van het platform bij de botsauto's had afgesmeten.

Het tweede incident vond plaats op 27 juni, tijdens het festival Simmerdeis. De Drachtster had een barkeeper bij de keel gegrepen. Vlak daarvoor had hij een meisje omver geduwd. Iemand zei daar iets van en ook de barman, een 22-jarige Leeuwarder, bemoeide zich ermee. Een maat van de Drachtster (19) duwde de Leeuwarder weg, waarna de Drachtster de barkeeper bij de keel greep. De verdachte wist er nauwelijks meer iets van. Hij zei dat hij 'iets teveel' had gedronken.

Tegen de politie had hij gezegd dat hij zelf was geslagen. De rechter plaatste de Drachtster onder toezicht van de reclassering. Hij moet zich bovendien verplicht laten behandelen. Verder kreeg hij een werkstraf van 60 uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand opgelegd. Van een eerder voorwaardelijk opgelegde boete van 500 euro werd de proeftijd met een jaar verlengd. Ook de schade moet betaald worden: de Drachtster moet aan het slachtoffer bij de botsauto's een schadevergoeding van ruim 1400 euro betalen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Uitslaande brand verwoest drie schuurtjes

Uitslaande brand verwoest drie schuurtjes

regionaal nieuws

Wielrenner gewond na aanrijding met lesauto

Wielrenner gewond na aanrijding met lesauto





kwijt / misdaad in je straat

Gevonden controle-paneel elektrische fiets in Burdaard

Gevonden controle-paneel elektrische fiets in Burdaard

kwijt / misdaad in je straat

Bowie vermist in Burgum

Bowie vermist in Burgum