Account
Logo
Zoeken
15.7 °C

Vrijspraak voor mishandelen kroegbaas

do 20 augustus 2015, 18.30 uur

LEEUWARDEN - Het ging even helemaal mis in de nacht van 15 februari, met een 48-jarige Munnekezijlster. Hij zat donderdag tegenover politierechter Irene Dölle omdat hij de plaatselijke kroegbaas gemolesteerd zou hebben. Ook zou hij twee ruiten van het café hebben vernield en had hij zich verzet toen de politie hem op wilde pakken. Die laatste twee beschuldigingen erkende de Munnekezijlster ruiterlijk. Maar hij ontkende dat hij de kroegbaas had geslagen. 'Degene die het wel heeft gedaan, zit hier in de zaal', zei de Munnekezijlster tegen rechter Dölle.

Diegene zou dan de zus van de verdachte moeten zijn. Dat leek ook wel te kloppen, want een medewerker van het café had tegen de politie gezegd dat de zus zijn baas twee of drie keer in het gezicht had geslagen. In een reactie had de café-eigenaar de Munnekezijlster tegen de grond geslagen. Die had op zijn beurt uit een tuin een ijzeren staaf geoakt en twee ramen van het café kapotgeslagen. 'Ik was goed in de war', zei de man tegen rechter Dölle.

De aanleiding tot alle heibel was dat hij tijdens een zogeheten Ladies' Night met meerdere mensen ruzie zou hebben gekregen. Na de schermutseling voor de kroeg haalde de politie de Munnekezijlster van huis. Hij wilde wel mee, maar hij vond het niet nodig dat hij boeien om kreeg. Dat moest wel. 'Voor ik het wist lag ik in de carport met vier man bovenop me', zei de verdachte. Achteraf wist hij heel goed dat het allemaal niet zo had gemoeten. Hij en zijn zus kregen een lokaalverbod voor het dorpscafé.

Dat de kroegbaas 1000 euro aan geleden omzetschade claimde, vond hij overdreven. De avond liep volgens hem al op zijn eind, de uitsmijter was al naar huis. Omdat hij werd vrijgesproken van het mishandelen van de kroegbaas hoeft de man die schade niet te betalen. De schade aan de ruiten en een klein bedrag aan smartengeld voor de uitbater komt wel voor rekening van de Munnekezijlster. Hij moet 994 euro betalen. Voor het vernielen van de ruiten en het verzet tegen de politie kreeg hij een boete van 1000 euro en een voorwaardelijke werkstraf van 30 uur.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Uitslaande brand verwoest drie schuurtjes

Uitslaande brand verwoest drie schuurtjes

regionaal nieuws

Wielrenner gewond na aanrijding met lesauto

Wielrenner gewond na aanrijding met lesauto





regionaal nieuws

Drachten viert Koningsdag tijdens Kingcity

Drachten viert Koningsdag tijdens Kingcity



kwijt / misdaad in je straat

Gevonden controle-paneel elektrische fiets in Burdaard

Gevonden controle-paneel elektrische fiets in Burdaard

kwijt / misdaad in je straat

Bowie vermist in Burgum

Bowie vermist in Burgum