12.3 °C

Oerterp wint van concurrent

zo 19 april 2015, 18.10 uur

URETERP - Dit weekeinde gingen de korfballers van kv Oerterp op bezoek bij Oranje Zwart in Zwolle. De Zwollenaren stonden 2 punten achter op koploper Oerterp en zouden bij winst dus weer naast de Oerterpers komen.

De thuisploeg begon scherp en stond snel op een 2-0 voorsprong. Oerterp liet zich niet van de wijs brengen en maakte via 2 prachtige aanvallen gelijk, 2-2. De blauw-witten speelden erg gemotiveerd en zaten goed in de concentratie. Via een hoog loop- en bal tempo waren de blauw-witten aanvallend oppermachtig in deze periode. Het gat werd geslagen, 2-5.

Waar Oranje-Zwart enorm afhankelijk was van de 2 spitsheren, wist Oerterp met gevarieerd aanvalsspel de marge te vergroten, 2-7. Helaas wisten de Oerterpers niet de knock-out uit te delen, waardoor de oranjehemden weer terug in de wedstrijd kwamen, 5-7. Vooral de afronding van de blauw-witten was in de laatste fase van de 1e helft matig, daarnaast werden er teveel ballen ingeleverd in de aanval, waardoor de thuisploeg juist meer aanvalstijd kreeg. In de rommelige eindfase van de 1e helft wisten de Oerterpers een minimale voorsprong te behouden en werd er gerust bij 7-8.

Na rust was het vooral zaak om zowel aanvallend als verdedigend van onze eigen kracht te blijven uitgaan en de rust te bewaren. De thuisploeg leek zich er van bewust dat ook zij alles moesten geven om vandaag te winnen. Na een kleine 10 minuten was de stand 10-10 en werd Oerterp net als in de 1e helft weer sterker. Via een aantal fraaie scores, gaf het scorebord halverwege de 2e helft een 10-14 voorsprong aan. Ook in deze fase kon Oerterp de voorsprong helaas niet uitbreiden. Oranje Zwart vocht zich weer terug in de wedstrijd, 12-14.

Met nog 13 minuten op de klok en een 12-15 voorsprong, kreeg Oerterp een terechte strafworp mee. Helaas stuiterde de bal via de achterste en voorste rand weer uit de korf en zo bleven de Zwollenaren in de wedstrijd. Aanvallend kozen de Oerterpers nu voor een meer gecontroleerde manier van aanvallen, waardoor de aanvallen preciezer werden opgezet. Ook in de verdediging bleven de Oerterpers precies werken waardoor de Zwollenaren veel balverlies leden. Ondanks de vele schotpogingen viel de 16e treffer niet en 7 minuten voor tijd scoorde de thuisploeg wel, 13-15. In de spannende laatste minuten van de wedstrijd kreeg Oranje Zwart nog een strafworp van de scheidsrechter, 14-15, maar de gelijkmaker viel niet en de meer dan terechte 2 punten gingen mee naar Friesland.

Door de overwinning blijft Oerterp koploper en is het gat met nummer 2, Oranje Zwart, nu 4 punten.

Oerterp 2 speelde eveneens in Zwolle tegen Oranje Zwart 2. Al snel bleek Oerterp vandaag niet haar beste dag te hebben. Verdedigend werden er teveel fouten gemaakt in de beginfase en aanvallend hadden de schutters het vizier niet op scherp. Rust 7-5. Na rust kwam Oerterp door hard werken uiteindelijk weer naast de thuisploeg, 9-9. Verdedigend stond het de 2e helft goed bij de Oerterpers, maar aanvallend wilde het vandaag niet lukken. Oranje Zwart 2 won met 11-9. Ondanks de nederlaag blijft ook Oerterp 2 koploper met 4 punten voorsprong op een drietal ploegen.

Volgende week speelt de Oerterpselectie weer thuis, Thrianta 1&2 komen dan op bezoek in Oerterp.