Account
Logo
Zoeken
21.8 °C

Dragor Heren wint topper om kampioenschap

ma 16 februari 2015, 10.33 uur

DRACHTEN - De herenselectie van Dragor met coach Onno Hoitinga is de laatste weken goed op dreef. In een competitie waarvan de bovenste 5 ploegen met gemak mee kunnen draaien in de 2e klasse bond had ons heldenteam 10 wedstrijden op rij gewonnen. Aquapoldro stond bovenaan in de 3e klasse maar had nog maar een voorsprong van 1 punt. Het was dan ook voor beide teams duidelijk dat dit een spannende wedstrijd zou worden.

Vanaf het eerste moment drukte deze spanning een stempel op de wedstrijd. Van beide kanten werd voorzichtig gespeeld, maar hierdoor miste ook de scherpte in de aanval. In dit afwachtende spel kwamen in de eerste periode beide teams 1 keer tot scoren. Periodestand 1-1.

In de 2e periode leek het er even op dat Aquapoldro afstand nam. Michiel Janssen, de topscorer van Aquapoldro kon twee keer via een scherp afstandsschot keeper Tim Hoitinga passeren waardoor er al na drie minuten spelen in deze periode een stand van 1-3 op het scorebord stond. Door individuele kracht van sterspeler Dynand Muller keerde het tij en kon ook deze periode gelijk worden afgesloten. Stand 3-3.

In de derde periode kwam de wedstrijd echt los. Er werden over en weer veel kansen gecreëerd. De score werd geopend door Dragor, een geweldig mid-voor doelpunt van Mitchel van den Adel. Nog geen minuut later kwam de gelijkmaker, wederom een sterke mid-voor actie alleen nu van Aquapoldro. Het tempo in de wedstrijd ging omhoog en er werden over en weer veel kansen gecreëerd en afgemaakt. Stand aan het einde van de derde periode was 6-6.

In de laatste periode kwam ons heldenteam pas echt goed op dreef. De spanning was verdwenen en er werd nu wel goed gereageerd op de tactische verdedigingsconcepten van het team uit Apeldoorn. Via een lepe combinatie wist Coen Bakker op links te scoren vanuit een man-meer situatie. Even later gevolgd door wederom een man-meer situatie die door Jelmer over rechts onhoudbaar via de kruising werd ingeschoten. Even kon Aquapoldro nog aanhaken, via een doelpunt van Gerwin Bijl, maar Dragor was nu ontketend. In de ontredderde verdediging uit Apeldoorn kwamen steeds meer gaten, waar door Johan de Haan en Gerlof Huntelerslag goed gebruik van werd gemaakt. Met een stand van 10-7 op het scorebord en tien seconde op de klok was de wedstrijd gespeeld. Aquapoldro mocht het laatste doelpunt van de wedstrijd scoren, een boogbal die al rommelend achter de doellijn van keeper Tim Hoitinga verdween.

Door deze belangrijke overwinning neemt Dragor de koppositie over in de derde bondscompetitie. Met nog 8 wedstrijden te gaan vormt dit een goede basis voor een mogelijk kampioenschap.

De eindstand 10-8 werd bereikt via doelpunten gemaakt door Mitchell van den Adel – 3, Dynand Muller – 2, Deam Damstra – 1, Johan de Haan – 1, Coen Bakker – 1, Gerlof Huntelerslag – 1 en Jelmer Groen – 1. De volgende wedstrijd is op 28 februari tegen de nummer 8 TriVia uit in Groningen om 19.30 uur.


DRAGOR HEREN WINT met 10-8 TOPPER OM HET KAMPIOENSCHAP


De herenselectie van Dragor moest aantreden tegen de nummer 1 van de competitie; Aquapoldro. Dit beloofde een spannende wedstrijd.

Vanaf het eerste moment drukte deze spanning een stempel op de wedstrijd. Van beide kanten werd voorzichtig gespeeld, maar hierdoor miste ook de scherpte in de aanval. In dit afwachtende spel bleef de stand tot de vierde periode gelijk opgaan met periodetussenstanden van 1-1, 2-2, 6-6.

In de laatste periode kwam Dragor op dreef. De spanning was verdwenen en er werd nu wel goed gereageerd op de tactische verdedigingsconcepten van het team uit Apeldoorn. Al snel in deze periode nam Dragor de leiding. Het team uit Apeldoorn moest meer- en meer aan de noodrem trekken en er vielen veel gaten in hun verdediging. Dragor pakte de leiding door prachtige doelpunten van o.a. Coen Bakker en Jelmer Groen. Hiermee kwam de eindstand op 10-8 voor de Dragorselectie, en neemt tegelijk de koppositie over in de derde bondscompetitie.

De volgende wedstrijd is tegen de nummer 8 TriVia uit Groningen in het Helperbad in Groningen om 19.30 uur.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




Poll: Eurovisie songfestival, wat ga jij doen?

Kijken!  
17.6%
Naar Leeuwarden! (viewing party)  
2.9%
Iets anders....  
79.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Wielrenner gewond na aanrijding met lesauto

Wielrenner gewond na aanrijding met lesauto





regionaal nieuws

Drachten viert Koningsdag tijdens Kingcity

Drachten viert Koningsdag tijdens Kingcity