Account
Logo
Zoeken
20.4 °C

Voorwaardelijke straf voor 'domme meidenruzie'

ma 2 februari 2015, 15.00 uur

LEEUWARDEN - Twee vrouwen uit Drachten zijn voor openlijke geweldpleging door de politierechter in Leeuwarden veroordeeld tot voorwaardelijke straffen. De twee, 20 en 21 jaar, hebben op 24 mei 2012 in het Reidingpark in Drachten een andere vrouw mishandeld. De verdachten reden op een brommer door het park. Dat ging kennelijk met het nodige kabaal gepaard, zowel de verdachten als de brommer maakten nogal wat herrie.

Het slachtoffer ergerde zich eraan en zei er wat van. Ze werd vervolgens door beide vrouwen te grazen genomen. Het slachtoffer werd geschopt en geslagen. De 20-jarige zou de op de grond liggende vrouw in de rug hebben getrapt. Ook zou het slachtoffer door een van de verdachten met de hak van een pump tegen het hoofd zijn geslagen. Dat achtte de rechter niet bewezen.

De verdachten beweerden dat ze niet hadden geslagen en geschopt. De 21-jarige zou het slachtoffer alleen een stevige duw hebben gegeven. Volgens haar was het niet meer dan 'een domme meidenruzie' geweest. De rechter hechtte meer geloof aan de verklaringen van het slachtoffer en de vrouw die bij haar was.

De rechter hield er rekening mee dat de twee vrouwen, ze zaten te drinken en te blowen in het park, de verdachten hadden uitgedaagd. Bovendien was het lang geleden gebeurd en hebben de verdachten hun leven nu aardig op de rit. De 21-jarige kreeg een voorwaardelijke werkstraf van 40 uur. De 20-jarige kreeg een week cel voorwaardelijk. Zij had al eens een werkstraf gehad. Volgens de wet mag er dan niet opnieuw een werkstraf opgelegd worden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




Poll: Eurovisie songfestival, wat ga jij doen?

Kijken!  
18.5%
Naar Leeuwarden! (viewing party)  
0%
Iets anders....  
81.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Wielrenner gewond na aanrijding met lesauto

Wielrenner gewond na aanrijding met lesauto





regionaal nieuws

Drachten viert Koningsdag tijdens Kingcity

Drachten viert Koningsdag tijdens Kingcity