4,3 °C

Duizendste overstapper geregistreerd

ma 22 december 2014 11.40 uur

DOKKUM - In het voormalige VVV-kantoor in Dokkum heeft actiegroep Red de Sionsberg zaterdag de duizendste overstapper geregistreerd. Het kantoor in Dokkum is er op gericht om de overstap te regelen van zorgverzekeraar De Friesland-Achmea naar DSW en ASR met de Beter Dichtbij-polis. De Friesland zorgverzekeraar probeert ondertussen om haar klanten in de regio eveneens te behouden en zet daarvoor tientallen medewerkers in.

De actiegroep stelt zorgverzekeraar De Friesland verantwoordelijk voor de steeds verdere ontmanteling van het ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum. Zo werden in de afgelopen jaren de afdelingen geboortezorg en klinische cardiologie al gesloten en verder werd de oogheelkunde naar Sneek verplaatst. Ook het laboratorium en de ziekenhuisapotheek zijn inmiddels verplaatst naar Drachten.

Er is volop belangstelling voor een eventuele doorstart van ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum. Er hebben zich meer dan tien belangstellende partijen gemeld bij de curator. Eind november werd al duidelijk dat het lot van de Sionsberg in handen is van de curator. De curator heeft inmiddels aangegeven om eerst een eventuele doorstart van De Sionsberg voor de kerst af te willen handelen.

 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie