22.5 °C

Opende te sterk voor GSVV

zo 14 september 2014, 20.41 uur

GERKESKLOOSTER - Het meer ervaren Opende boekte een 0-4 overwinning bij GSVV.

Pupil van de week Rick Kempenaar was de enige die namens GSVV wel scoorde deze middag. Nadat Rick de bal met handtekeningen van de spelers van scheidsrechter Johannes de Klein had ontvangen, kon de wedstrijd beginnen. Opende, met de ervaren spelers Silco Hiemstra, Jellinus Helmus en Mark Koop weer in de gelederen, kwam fel uit de startblokken.

Met wind mee telden we de eerste drie minuten al 4 kansen maar het was Tjipke van der Veen die GSVV in de 4e minuut al op voorsprong had kunnen zetten. Zijn schot ging rakelings naast. Opende was deze middag rustiger aan de bal dan GSVV en kreeg dan ook meer kansen. Keeper Johannes van der Meer stond zoals we van hem gewend zijn weer uitstekend te keepen, maar in de 36e minuut kon hij de 0-1 niet voorkomen nadat Fokke Zuiderveld alleen op hem af kwam en net op tijd de bal opzij legde voor Hendrik de Zwart, die niet miste. In de 44e minuut kwam Zuiderveld nog een keer gevaarlijk door maar werd teruggefloten wegens buitenspel. Rust 0-1. Na rust zagen we een zelfde spelbeeld en in de 54e minuut was het Wilmer Ypenga die de 0-2 scoorde.

In de 56e minuut was het de sterk spelende Fere Anema die goed ingreep na een goeie actie van de Zwart. Trainer Kloosterman probeerde met 2 wissels iets aan de achterstand te doen maar in de 57e minuut was het Jellinus Helmus die de 0-3 op het scorebord zette. En in de 71e minuut was het Fokke Zuiderveld die heel beheerst een aanval van rechts inkopte en de stand op 0-4 bracht. GSVV kreeg nog een paar kansen via Fere Annema en Ietze Durk Keuning, maar gescoord werd er niet meer. Een verdiende overwinning voor Opende en GSVV zal volgende week tegen Anjum op zoek moeten naar drie punten.