Account
Logo
Zoeken
20 °C

Peinster sloopt interieur en slaat vriendin

do 10 juli 2014, 16.00 regionaal

LEEUWARDEN - Tot twee keer toe ging een 23-jarige inwoner van Opeinde begin dit jaar onder invloed van drank en ghb gruwelijk in de fout. Op 9 februari sloopte de man een deel van het interieur van de woning van zijn vriendin. De Peinster had een stel stapvrienden meegenomen die zich hadden uitgeleefd op de inventaris. De Peinster had het voortouw genomen bij de vernielingen, hij had ghb geslikt.

Toen de vriendin thuiskwam van een avondje stappen lagen onder andere een tafel en een spiegel aan barrels. Op 13 april had de Peinster zijn vriendin met de vuist in het gezicht gestompt. Volgens de vriendin zou de Peinster haar ook aan de haren over de grond hebben getrokken. De man speelde met vuur. Hij liep in de proeftijd van twee veroordelingen. In totaal hing hem een klein halfjaar aan celstraffen boven het hoofd.

Dat de politierechter hem niet naar de gevangenis stuurde, kwam doordat de reclassering een positief rapport over hem had opgemaakt. De Peinster en zijn vriendin zijn samen in therapie gegaan. Om die positieve ontwikkeling niet te onderbreken met een gevangenisstraf, legde de rechter een werkstraf van 50 uur op. De proeftijden van de oude straffen werden met een jaar verlengd. En daar kwam de Peinster 'genadig' mee weg, vond de rechter.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws