Account
Logo
Zoeken
19.5 °C

Dokkumer (20) vrijgesproken van mishandeling

vr 13 juni 2014, 14.00 regionaal

LEEUWARDEN - Een 20-jarige Dokkumer werd vrijdag door de politierechter vrijgesproken van een mishandeling. Op 8 maart zou de Dokkumer op de Markt in zijn woonplaats iemand hebben geslagen geschopt. Twee groepen jongeren hadden onenigheid gekregen omdat een zestienjarige jongen uit Dokkum een auto zou hebben bekrast. De eigenaar van de auto had een groepje vrienden opgetrommeld om op zoek te gaan naar degene die zijn auto had beschadigd.

De groep belandde 's nachts op de Markt, waar het tot een treffen tussen de twee groepjes kwam. Getuigen hadden verklaard dat de 20-jarige Dokkumer iemand behoorlijk te grazen had genomen. De Dokkumer zei dat hij een jongen had vastgepakt en naar de grond had gewerkt. Toen hij besefte waar hij mee bezig was, had de Dokkumer de jongen losgelaten.

De officier van justitie vond dat er voldoende bewijs was, zij eiste een werkstraf van 60 uur. De rechter keek er anders tegenaan. De verklaringen spraken elkaar tegen en lieten ruimte voor twijfel, vond de rechter. Bovendien was de rechter er niet van overtuigd dat het zo was gegaan als de getuigen -uit het andere kamp- hadden verklaard. De Dokkumer werd vrijgesproken.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws