Account
Logo
Zoeken
22.5 °C

Fietsendief uit Burgum werkte in rijwielzaak

di 8 april 2014, 19.00 uur

LEEUWARDEN - Een Burgumer (23) had in zekere zin van zijn werk zijn hobby gemaakt, maar dan illegaal. De man, toen nog woonachtig in Noardburgum, werkte in een rijwielzaak toen hij in oktober 2010 in Drachten een paar fietsen -twee zwarte weduwes- pikte. Een van de fietsen zette hij op Marktplaats. Bij de andere fiets had hij geprobeerd de postcode weg te vijlen. Toen dat niet lukte, dumpte hij de fiets. De rijwielen waren van twee meisjes die naar de film waren geweest. Ze hadden de fietsen met een beugelslot aan elkaar gezet. De Burgumer had het slot doorgeflext. De vader van een van de meisjes had de fiets van zijn dochter op Marktplaats gevonden.

Naar de dief hoefde niet lang gezocht te worden: de Burgumer had zijn eigen naam bij de advertentie gezet. De dief moest zich op 27 april 2012 voor de rechter verantwoorden. Hij kreeg een celstraf van een week. In hoger beroep besliste het gerechtshof in Leeuwarden echter dat de zaak over moest. Er was iets niet goed gegaan met de dagvaarding. Dinsdag boog de politierechter zich voor de tweede keer over de zaak. De uitkomst was er niet anders om: de Burgumer werd wederom veroordeeld tot een week cel. Hij moet 132 en 318 euro aan schadevergoedingen aan de meisjes betalen.

De meisjes, toen 15 jaar oud, hadden een nare smaak overgehouden aan hun eerste avondje uit in Drachten. Volgens de vader die de fiets op Marktplaats had gevonden is zijn dochter sinds 2010 niet meer in Drachten op stap geweest. De Burgumer liet zijn gezicht dinsdag niet zien op de rechtbank. Hij is bezig een soort reputatie op te bouwen. Op 21 januari moest hij ook al voor de rechter verschijnen omdat hij drie gestolen fietsen in zijn bezit zou hebben gehad. De man werd wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Fietser gewond na botsing met scooter

Fietser gewond na botsing met scooter


Poll: Eurovisie songfestival, wat ga jij doen?

Kijken!  
17%
Naar Leeuwarden! (viewing party)  
4.3%
Iets anders....  
78.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!