Account
Logo
Zoeken
12.1 °C

Overwinning voor KV Drachten

zo 3 april 2011, 20.29 uur

DRACHTEN - Na een desastreus verlopen zaalseizoen mocht het eerste team van korfbalvereniging Drachten/Van der Wiel zaterdag de draad op het veld weer oppakken tegen CSL.

De wedstrijd kwam wat moeizaam op gang. Na een 0-1 voorsprong voor de gasten uit Britsum, namen de groenhemden het heft in handen en lieten beter korfbal zien. Dit zorgde voor een 2-1 voorsprong die uitgebreid werd naar een 5-4 tussenstand. Hiervan was het tweemaal Willemien Oenema die een strafworp forceerde en Geale Tadema die tweemaal van afstand zuiver raak schoot.

Intussen had Arnold van der Kooij zich verstapt waardoor Ritske Wagenaar zijn plek op het veld mocht innemen. Hij maakte gelijk indruk door twee keer van verre afstand raak te schieten. Het Drachtster achttal profiteerde verder van de matige verdedigende druk door nog drie maal van afstand raak te schieten voor de scheidsrechter voor het rustsignaal floot. Zo werd een 10-5 ruststand bereikt en leek het duidelijk welke ploeg de twee punten mocht gaan bijschrijven.

Maar zo makkelijk was het de tweede helft niet voor de groenhemden. In het eerste kwartier kwam het team niet tot scoren, waardoor CSL terugkwam tot 10-8. De gasten gaven meer verdedigende druk, waar Drachten aan moest wennen. De schutters zochten nu meer de doorbraak wat uiteindelijk het juiste effect opleverde.

Bij een 11-10 en 12-11 tussenstand leek het nog even spannend te worden, maar hierna was het lek in de verdediging van CSL definitief gevonden. De marge werd weer vergroot door twee doelpunten van Arnoud Doornbos en daarmee was de buit binnen. Bij een 16-12 stand floot de scheidsrechter voor het einde en kan Drachten/Van der Wiel zich klaarmaken voor een volgende Friese derby aanstaande zaterdag tegen DFD in Oenkerk.

Hoofdtrainer Nico Kraan was na afloop tevreden met de behaalde overwinning. “Wat opviel was dat we weer moesten wennen aan de veld. In het begin van de de tweede helft bijvoorbeeld werd er wat ongeduldig gespeeld en te snel geschoten. In de zaal is er de druk van de schotklok, maar op het veld is die klok er niet. Ik hoop dat we aanstaande zaterdag opnieuw winnen. Dat is belangrijk om onze positie in de overgangsklasse veilig te stellen”.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Uitslaande brand verwoest drie schuurtjes

Uitslaande brand verwoest drie schuurtjes

regionaal nieuws

Wielrenner gewond na aanrijding met lesauto

Wielrenner gewond na aanrijding met lesauto





regionaal nieuws

Drachten viert Koningsdag tijdens Kingcity

Drachten viert Koningsdag tijdens Kingcity



kwijt / misdaad in je straat

Gevonden controle-paneel elektrische fiets in Burdaard

Gevonden controle-paneel elektrische fiets in Burdaard

kwijt / misdaad in je straat

Bowie vermist in Burgum

Bowie vermist in Burgum