6,5 °C

Paardensportprijs voor familie Schuil

vr 04 maart 2011 16.06 uur

BROEKSTERWâLD -

Gedeputeerde Tineke Schokker heeft op vrijdag voor de achtste maal De Guds uitgereikt. De paardensportprijs ging naar paardenfokkers Jan en Anna Schuil uit Broeksterwâld. Ze ontvangen de Guds voor hun doorzettingsvermogen en inzicht op fokkerijgebied. De Guds is in 2003 in het leven geroepen. Elk jaar bepaalt een commissie wie het meest voor de prijs in aanmerking komt. Uit de aanbeveling van de commissie:

“De familie Schuil is van huis uit een paardenfamilie. Beide winnaars rijden zelf dressuur en lopen al twintig jaar alle keuringen af, vooral die in Duitsland. Ze werden fokkers met de aankoop van merrie Elsa. Schuil en zijn echtgenote zijn liefhebbers van de Trakehner stam.

De heer Schuil stopte vorig jaar als praktiserend dierenarts bij dekstations. Hierdoor heeft hij nu meer tijd voor zijn eigen paarden. De familie Schuil houdt ieder jaar twee veulens aan en verkoopt de paarden niet voordat ze zes jaar oud zijn. Op dit moment loopt er een broer van hengst Totilas. Tevens is er een zuster van de hengst in training bij Edward Gal, de dressuurruiter die met Totilas op de wereldruiterspelen in Kentucky drie wereldtitels won. Hij won samen met de Nederlandse equipe de gouden teammedaille.

Jan en Anna Schuil zijn eigenzinnige fokkers die hun eigen weg gaan. Ze bouwen een oude fokstam succesvol verder uit op basis van het Duitse Trakehner-bloed. Zo brengen ze souplesse in hun paarden en fokken ze atleten die alle kanten op kunnen: springen of dressuur. Daarbij durven ze in te gaan tegen de adviezen die in de fokkerijwereld gangbaar zijn.”

De Guds bestaat uit een wisseltrofee in de vorm van een bronzen paard en een bronzen afgietsel daarvan.

 

Regionaal nieuws

6,5 °C

3 inbraken

4 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.