16 °C

Drachtsters stelen ruim 100 fietsen

za 29 mei 2010 12.39 uur

DRACHTEN -

De politie heeft begin april twee 19-jarige verdachten en één 18-jarige verdachte, allen afkomstig uit Drachten, aangehouden op verdenking van het stelen van een groot aantal fietsen. De zaak kwam aan het rollen toen de politie begin april de jongens op heterdaad betrapte bij het stelen van een fiets.

Tijdens de verhoren bekenden de jongens dat zij de afgelopen zes maanden tussen de 100 en 150 fietsen gestolen hadden. De fietsen, meestal uit het dure segment, werden voor een groot deel verkocht aan een 41-jarige heler uit Drachten. Bij hem werden nog vijf van de gestolen fietsen aangetroffen. De Drachtster is over de heling gehoord en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

De politie waarschuwt voor de diefstal van fietsen door middel van een zogenaamde loper. Fietsen met een ouder type slot van het merk AXA, type 583, SL7 en SL9, zijn namelijk gemakkelijk met een loper te openen. De fietseigenaren doen er dan ook verstandig aan om verouderde type's AXA-sloten te vervangen. De nieuwe typen sloten van AXA, de Defender RL en Solid, kunnen niet geopend worden met een loper.

 

Regionaal nieuws