Account
Logo
Zoeken
22.5 °C

Achtkarspelen krijgt lokale omroep

do 11 februari 2010, 16.55 uur

BUITENPOST -

Het college van B&W van Achtkarspelen gaat in zee met RTV Kanaal 30 uit Burgum om binnenkort als lokale omroep los te gaan in de gemeente. Het college verkiest de Burgumer omroep boven de lokale omroep Radio Noordoost Friesland die in het verleden belangstelling had om in Achtkarspelen uit te zenden. De Dokkumer omroep trok zich in 2009 door onbekende redenen terug uit de strijd om de luisteraar in Achtkarspelen. Smelne FM uit Drachten gaf aan geen bezwaren te hebben dat een buurgemeente gaat uitbreiden.

Nu het college van B&W akkoord is gegaan om te beginnen met de voorbereidingen, is het voor RTV Kanaal 30 zaak om representatief programmabeleidbepalend orgaan (pbo) op te starten. De gemeenteraad moet hierover vervolgens een positief advies uitbrengen. De lokale omroep kan na een raadsbesluit echt los in Achtkarspelen. Als de raad akkoord gaat dan ontvangt de omroep jaarlijks een subsidie van ruim 15.000 euro (11.721 woonruimtes x 1.30 euro). Voor de investering van de zender en de mast zal de omroep eenmalig een bedrag van ongeveer 15.000 euro ontvangen.

De komst van de lokale omroep biedt Achtkarspelen, naast de verplichtingen, ook nieuwe mogelijkheden. Zo kan de raadsvergadering bijvoorbeeld niet alleen op de radio maar ook op televisie worden uitgezonden. In Tytsjerksteradiel verzorgt de Burgumer omroep al de tv-uitzending van de raadsvergadering. De raad van Achtkarspelen zal in het tweede kwartaal van dit jaar een besluit nemen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




Poll: Eurovisie songfestival, wat ga jij doen?

Kijken!  
17.6%
Naar Leeuwarden! (viewing party)  
3.9%
Iets anders....  
78.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Wielrenner gewond na aanrijding met lesauto

Wielrenner gewond na aanrijding met lesauto