0,7 °C

© Derk Schoonhoven

Politie start TGO in zaak Oudwoude

ma 16 januari 2006 14.54 uur

OUDWOUDE -

De politie heeft maandag een TGO, een grootschalig rechercheonderzoek, opgestart. Het team van circa 25 rechercheurs runt vanuit het oude politiebureau in Burgum de zaak. Er wordt buurtonderzoek gedaan en enkele getuigen worden gehoord. Momenteel wordt verder het afgezette bosperceel diepgaand onderzocht op sporen.

Zondag werd het dertienjarig meisje uit Oudwoude het slachtoffer van een ernstig zedenmisdrijf. Ze was rond 15.30 uur vertrokken met haar paard om een stukje te rijden in de omgeving van de Boskreed en de Feartsichtswei. Na een uur kwam haar paard zonder het meisje terug bij de ouderlijke woning en meteen gingen de ouders met familie, vrienden en buurtbewoners op zoek naar het meisje in de omgeving.

Omstreeks 18.00 uur kwam het meisje aanlopen bij een woning in de omgeving van het bosperceel. Ze bleek het slachtoffer te zijn geworden van een ernstig zedenmisdrijf. In het bos was het meisje door een onbekende man aangesproken en van haar paard getrokken. Daarna had de man het meisje onder bedreiging en met gebruikmaking van geweld seksueel misbruikt. Na zijn daad vertrok de man, waarna het meisje naar de woning was gelopen.

De politie doet een dringend beroep op iedereen die de verdachte, het slachtoffer of, gezien of gehoord heeft, zich te melden. Door de TGO-teamleiding is een beroep gedaan op het scenarioteam, een team bestaande uit diverse disciplines en deskundigen op het gebeid van zorg voor het slachtoffer en de directe omgeving.

Signalement dader
Het betrof een getinte man (25 á 35 jaar), ongeveer 1,70 á 1,75 meter lang, fors postuur, kort stekelig haar, piercing in wenkbrauw en een oorring. Hij was gekleed in een lichtblauwe spijkerbroek en mogelijk een bodywarmer. Hij sprak volgens het slachtoffer keurig Nederlands.

 

Regionaal nieuws

0,7 °C

9 inbraken

10 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Verwijder zoveel mogelijk bubbels in dit klassieke bubbelschietspel.

Of speel iets anders op WâldNet Games.