Account
Logo
Zoeken
12 °C

Mooie wintergroene Bamboe bamboeplanten niet woeke

82 keer bekeken | 18-04-2024 | 11.50 uur

Prijs: € 16.50

We hebben 3 soorten niet-woekerende bamboes. Alle Fargesia’s zijn niet woekerende bamboe planten. Dit houdt in dat de rhizomen ofwel wortelstokken ondergronds niet aan de wandel gaan. De nieuwe scheuten van Fargesia's zullen altijd dichtbij de moederplant opkomen. De plant dijt wel uit. Dit in tegenstelling tot de woekerende bamboesoorten, die leptomorfe/wijdlopige rhizomen maken.
SOORTEN:
1) De Fargesia Winter Joy is een krachtige groeier die goed in de volle zon gedijt. De stengels zijn in de winter prachtig donker van kleur. Het contrast met het frisgroene blad maakt deze bamboe tot een lust voor het oog. Deze niet-woekerende bamboe plant is zeer geschikt om in een pot of kuip te zetten omdat de bamboe weinig uitdijt. Maar uiteraard ook bij uitstek geschikt voor tuin of haag.
2) De robuuste Fargesia Campbell is een populaire en krachtige groeier. Met een recht opgaande, snelle en robuuste groei. De ‘Campbell’ maakt stevige stengels ongeveer 1.5 - 2 cm doorsnede. Bovendien is hij wintergroen, winterhard en zeer makkelijk in onderhoud.
3) De Fargesia Rufa is een mooie bossige en dichte, niet woekerende bamboe. Geschikt voor in een pot, kuip en uiteraard in de tuin. Het smalle blad is frisgroen en wordt tot 10 cm lang en 1 cm breed. De stengels worden ca. 1 cm dik en gaan bij een oudere bamboe wat overhangen.

PRIJS:
€ 16.50 per stuk
€ 15.00 per stuk vanaf 5 stuks

PLANTAFSTAND Voor een haag adviseren we om uit te gaan van 2-3 planten op een strekkende meter. Als heester in een border kunt u uit gaan van een plant per m2. Wilt u een grotere groep dan adviseren we om uit te gaan van 3 planten per 2.5 m2. Ze groeien dan mooi dicht.

AANPLANTGROND EN STARTVOEDING:
Het is aan te raden om gebruik te maken van compost of aanplantaarde bij het planten van al uw bomen, struiken en planten. Deze organische bodemverbeteraars bevatten een hoog gehalte aan organische stof, waardoor u minder uitval heeft na het planten. Bovendien verhogen ze de vitaliteit van de plant , wat resulteert in het sneller en beter aanslaan en doorgroeien van de plant.
Compost kost per zak van 40 liter € 6.50 en 5 stuks voor € 32.00
Topstart aanplantaarde kost per zak van 40 liter € 7.50 en 5 stuks voor € 36.00
Naast aanplantaarde is het aan te raden om gebruik te maken van Viano Startvoeding bij het planten, het helpt de plant om sneller te groeien en meer wortels aan te maken. Waardoor hij sneller aanslaat, wortelt, groeit en minder last heeft van droogte.
Viano startvoeding kost € 4.00 per kg. Met 1 kg. kan u ongeveer 10 m2 of 20 strekkende meter een goede start geven

ONS BEDRIJF:
Is een goede keuze is voor mensen die op zoek zijn naar mooie tuinplanten, bomen en struiken voor de tuin.
Daar veel planten rechtstreeks van eigen kwekerij komen, kunnen we ze voor vriendelijke prijs aanbieden. Het zijn planten
welke onder natuurlijke omstandigheden zijn gekweekt. Hebben we een bepaalde plant, aantal of maat niet, dan kunnen we
het rechtstreeks bestellen bij ons netwerk van collega kwekers uit Nederland en België. Doordat er geen sprake is van meerdere transportbewegingen of meerdere handelaren, zijn deze ook wederom prettig geprijsd.
Indien gewenst maken we een gratis beplantingsplan, zodat de beplanting in de tuin goed aansluit bij uw wensen en passend voor uw tuin. Welke een samenhangend geheel is wat jaarrond wat te bieden heeft.

RESTPARTIJEN:
Restpartijen zijn vaak de laatste planten van een partij die is gekweekt en worden aangeboden tegen een lagere prijs dan normaal. Dit is een goede optie zijn als u op zoek bent naar betaalbare planten voor een bepaald stuk tuin, border, haag etc. Het kopen van restpartijen van tuinplanten is een goede manier om geld te besparen op uw tuinprojecten. De planten zijn weliswaar soms wat minder mooi, maar wel groeikrachtig en natuurlijk gekweekt. Zodat ze minder problemen hebben met aanslaan als een zelfde soort welke gekweekt is met veel kunstmest en bestrijdingsmiddelen.

VERZENDEN:
In de regio kunnen we met onze eigen transportdienst leveren. De kosten hiervan variëren en zijn afhankelijk van waar u
precies woont en wat u nodig heeft. Woont u verder weg en heeft u meer volumeuze planten of materialen nodig, dan kunnen
we op een minipallet of pallet verzenden met transporteur. Informeer vrijblijvend naar het tarief hiervan.

WEBSHOP:
Zie ook onze andere advertenties en onze webshop tuinbestelling.nl. Let wel: niet alle artikelen staan in de webshop. Bel of mail gerust als u deze wilt reserveren of kopen.

BETALING: : U kunt bij ons op het bedrijf pinnen of contant betalen. Net wat uw voorkeur heeft. Bij bezorgen kan u het vooraf overmaken of betalen via een Tikkie / betaalverzoek.

OPENINGSTIJDEN:
Maandag, dinsdag en woensdag op afspraak en als hek open staat.
Donderdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 en zaterdag van 8.30 tot 16.00

ADRES:
Tuincentrum en kwekerij de Triemen, de Triemen 5A 9296 MB De Trieme.

#tuincentrumfriesland #tuincentrum #triemen #tuinplanten #triemen #kwekerij #tuin #

Tuincentrum en kwekerij de Triemen  verified

De Trieme

Misschien ook interessant

vrijdag 19 april

Prachtige wintersneeuwbal Viburnum Haagplanten

Prijs: € 4

woensdag 24 april

Prachtige wintersneeuwbal Viburnum Haagplanten

Prijs: € 4.50

vrijdag 26 april

Bamboebegrenzer wortelscherm wortelbegrenzer rhizo

Prijs: € 6.50

donderdag 18 april

Restpartij 90 stuks kleinbladige klimop hedera 180

Prijs: € 4.50

donderdag 18 april

Snelgroeiende, wintergroene bodembedekkers Cotonea

Prijs: € 1.75

donderdag 18 april

Superhoge Portugese laurierhaag , mooie wintergroe

Prijs: € 16.50

vrijdag 19 april

Superhoge Portugese laurierhaag wintergroen

Prijs: € 19.50

vrijdag 19 april

restpartij Taxus taxushaagplanten voor mooie diepg

Prijs: € 12.50

maandag 22 april

Mix van 25 soorten Rijkbloeiende Sierheesters ook

Prijs: € 7.50

donderdag 18 april

Restpartij 16 stuks grootbladige klimop 180-200 cm

Prijs: € 5.65

donderdag 18 april

Aanbieding 135 snelgroeiende groenblijvende laurie

Prijs: € 3.95