Account
Logo
Zoeken
3.1 °C

Tienduizenden bezoeken markt op Centrale As

za 1 oktober 2016, 19.40 uur

BURGUM - Tienduizenden mensen hebben zaterdag een bezoek gebracht aan de handelsroute van 9 kilometer lengte op de Centrale As tussen Burgum en De Westereen. Vanaf het aquaduct bij Burgum tot en met Feanwâlden was de weg gevuld met marktkramen en allerlei andere handelswaar. Dankzij een zonnige dag met een temperatuur van zo'n 18 graden Celsius was het voor velen heerlijk vertoeven op de nieuwe autoweg.

De handelsroute werd massaal omarmd door de mensen uit de regio die per fiets of auto naar de diverse opstap-plekken kwamen. Vervolgens kon een stuk van de route worden gelopen en bestond er de mogelijkheid om via een pendeldienst een grote afstand af te leggen. Deze beloofde pendeldienst zorgde soms voor irritatie. Er waren ten eerste maar enkele voertuigen die ingezet werden en bij veel tussenstops waren de bussen die er reden, al helemaal vol. De bus, die vanaf het aquaduct naar De Westereen reed, zat bij vertrek vaak al vol waardoor de mensen bij de tussentops werden overgeslagen.

De organisatie Foarút mei de Handel spreekt over 150.000 tot 180.000 bezoekers. Deze gegevens heeft de organisatie ontvangen van de politie die het aantal mensen per vierkante meter per blok had uitgerekend (berekend met het aantal uren van het evenement). Enkele dagen later is duidelijk geworden dat de organisatie had geknoeid met deze cijfers (klik hier voor bericht).

De handelsroute was de laatste kans om lopend of op de fiets de Centrale As te bekijken. Vanaf volgende week gaat de autoweg officieel open en wordt de weg in gebruikgenomen.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.8%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'