Account
Logo
Zoeken
5 °C

Man (63) had seksafspraakje met 15-jarige

di 2 februari 2016, 16.30 uur

LEEUWARDEN - Omdat een Drachtster (63) op 24 juli 2014 seks heeft gehad met een minderjarige eiste officier van justitie Roelof de Graaf dinsdag bij de Leeuwarder rechtbank een voorwaardelijke celstraf van zes maanden tegen de man. Verder zou de Drachtster onder toezicht van de reclassering moeten komen en zou hij een reeds gestarte behandeling bij de GGZ moeten afmaken. Bij zijn eis hield de officier rekening met hetgeen de Drachtster is overkomen nadat de familie van het jeugdige slachtoffer vernam wat er was gebeurd.

Soms 'kruisen' twee strafzaken elkaar. Op 30 december 2014 werden twee twintigjarige Drachtsters wegens afpersing en wederrechtelijke vrijheidsberoving veroordeeld tot anderhalf jaar cel. De twee hadden eind juli 2014 een toen 62-jarige plaatsgenoot -de verdachte die dinsdag terechtstond- 1000 euro te pinnen. De man zou seks hebben gehad met het vijftienjarige broertje van een van de mannen. Nadat ze van de jongen hadden gehoord wat er was gebeurd, waren ze naar de woning van de Drachtster gegaan,

De man werd bedreigd en mishandeld. De twee mannen dreigden hem achter in de auto te gooien en mee te nemen naar Duitsland. Nadat hij 1000 euro had gepind, kreeg de Drachtster te horen dat de mannen de volgende maand terug zouden komen voor nog meer geld. De Drachtster deed aangifte. Een paar weken later deed de tegenpartij ook aangifte tegen hem. De vijftienjarige jongen zou tegen zijn wil seks hebben gehad met de oudere man.

De jongen had eind juli 2014 via een datingsite voor homoseksuele mannen boven de 18 een afspraak met de Drachtster gemaakt. Hij zou een andere naam hebben opgegeven en hij zou hebben gezegd dat hij 17 jaar oud was. De twee spraken af bij een bushalte en gingen naar de woning van de Drachtster. Hij zei dat de jongen uit vrije wil met hem is meegegaan. Eenmaal in de woning zou de Drachtster geen zin meer hebben gehad in seks. Volgens hem zou er vrij weinig zijn gebeurd, wat oppervlakkige seksuele handelingen, meer niet. De jongen zou wel op hem zijn klaargekomen.

'Ik heb het maar laten gebeuren', zei de Drachtster. De jongen had verklaard dat de verdachte de voordeur op slot had gedaan en hem tot het ondergaan en plegen van allerlei seksuele handelingen had gedwongen. Hij zou zich ingesloten hebben gevoeld. Klinkklare onzin, volgens de Drachtster. 'Hij gaat wel vanaf de bushalte een halve kilometer met me mee. Hij was zo relaxt als wat'. Een buurman hoorde de jongen bij het verlaten van de woning nog vriendelijk 'Hoi en bedankt' zeggen. Een uur later kwam hij terug, met zijn broer en diens vriend.

Officier van justitie Roelof de Graaf ging er vanuit dat de seks met wederzijdse instemming had plaatsgevonden. 'Ik zie geen kwade bedoelingen bij de verdachte', aldus De Graaf. Het slachtoffer wil 5000 euro schadevergoeding. De jongen zou zowel op sociaal als op persoonlijk gebied de nodige problemen hebben ondervonden. Hij was niet naar de zitting gekomen omdat hij niet in dezelfde ruimte wilde zijn als de verdachte. De officier stelde de rechtbank voor om de vordering niet-ontvankelijk te verklaren, omdat niet duidelijk is of de gevolgen uitsluitend voortkomen uit wat er in de woning van de Drachtster is gebeurd.

Uitspraak: 16 februari

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag


regionaal nieuws

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette


regionaal nieuws

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland




regionaal nieuws

Snelweg A7 volledig dicht door ongeval

Snelweg A7 volledig dicht door ongeval