Account
Logo
Zoeken
13.9 °C

1,5 jaar cel voor afpersing na seksdate

di 30 december 2015, 16.00 uur

LEEUWARDEN - Twee twintigjarige Drachtsters zijn wegens afpersing en wederrechtelijke vrijheidsberoving door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot anderhalf jaar cel. De twee hebben eind juli een 62-jarige plaatsgenoot gedwongen 1000 euro te pinnen. Het slachtoffer zou eerder op de dag een seksafspraakje hebben gehad met de vijftienjarige broer van een van de Drachtsters. Toen de twee daar achter kwamen gingen ze samen met de jongere broer naar de woning van het slachtoffer.

De man werd uitgescholden en mishandeld en zijn woning werd doorzocht op waardevolle spullen. De verdachten man de man mee in de auto en lieten hem 1000 euro pinnen. Het meenemen in de auto beschouwt de rechtbank als wederrechtelijke vrijheidsberoving. De verdachten beweerden dat de 1000 euro zwijggeld was, dat hen door het slachtoffer zou zijn aangeboden. De rechtbank kijkt er anders tegenaan en vindt dat het duo uit hebzucht heeft gehandeld. De twee hebben het geld voor zichzelf gehouden en opgemaakt.

Bovenop de onvoorwaardelijke straf kregen beide verdachten een half jaar cel voorwaardelijk. Ze komen beide onder de hoede van de reclassering en ze moeten zich laten behandelen, de een bij de GGZ, de ander bij de forensische psychiatrie. Aan het slachtoffer moeten ze een schadevergoeding van 1132 euro betalen. Het openbaar ministerie eiste twee weken geleden dertig maanden cel, waarvan tien voorwaardelijk. De rechtbank houdt iets meer rekening met de jongere leeftijd van de verdachten. Bovendien lijkt het idee van het afpersen van geld spontaan te zijn ontstaan.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Gele shovel gestolen in Drachten

Gele shovel gestolen in Drachten


regionaal nieuws

Nieuw bestuur voor Vliegveld Drachten

Nieuw bestuur voor Vliegveld Drachten




regionaal nieuws

Rokende wasmachine in Gorredijk

Rokende wasmachine in Gorredijk