Account
Logo
Zoeken
1.9 °C

Man (62) afgeperst na seksdate:eis 20 mnd cel

di 16 december 2014, 17.30 uur

LEEUWARDEN - Het Openbaar Ministerie (OM) in Leeuwarden heeft dinsdag 30 maanden cel waarvan 10 maanden voorwaardelijk geëist tegen twee twintigjarige Drachtsters. De officier van justitie verwijt de Drachtsters dat ze deze zomer een 62-jarige plaatsgenoot hebben afgeperst en van zijn vrijheid hebben beroofd. Ze hebben de man volgens de officier meegenomen in hun auto en hem gedwongen om 1000 euro te pinnen. Een maand later kwam een van de twee verdachten bij de man langs om nog eens 200 euro te innen. Het slachtoffer heeft een seksafspraakje gehad met het vijftienjarige broertje van een van de verdachten.

Het broertje had via een datingsite voor homoseksuelen een afspraak met de man gemaakt. Hij is biseksueel en alleenstaand, en volgens de officier eenzaam en voor seksuele contacten afhankelijk van het internet. Toen de verdachten erachter kwamen dat het broertje op een seksdate met de man was geweest, gingen ze, samen met het broertje, naar de woning van de Drachtster. Die had bij de politie verklaard dat hij is mishandeld. De verdachten zouden meteen over geld zijn begonnen en ze zouden in zijn woning hebben gezocht naar waardevolle spullen.

Ze zouden gedreigd hebben de man een kap over het hoofd te doen en hem in de kofferbak van de auto naar Duitsland te brengen. Hij zei tegen de politie dat hij die avond 'de dood in de ogen' had gezien. Het groepje reed naar een pinautomaat waar het slachtoffer 1000 euro pinde. Uren later belde de doodsbange man de politie om aangifte te doen. Zijn verhaal wordt in grote lijnen gesteund door de verklaring van het broertje. De verdachten hebben een ander verhaal. Zij beweerden dat het slachtoffer hen zelf geld heeft aangeboden, zodat ze maar zouden zwijgen en geen aangifte tegen hem zouden doen.

Het geld was volgens de verdachten een soort schadeloosstelling, voor wat de man het broertje had aangedaan. Dat kon de officier niet rijmen met het gegeven dat het slachtoffer zelf nacht aangifte had gedaan. Bovendien had het broertje geen geld gekregen. De verdachten hebben de 1000 euro onderling verdeeld. 'Dit was pure afpersing', zei de officier. Het slachtoffer was volgens de officier 'doodsbenauwd' geweest. De man zou uit pure angst in zijn broek hebben geplast. Hij is nog steeds bang voor wraakacties. Zelfs een excuusbrief van een van de verdachten viel verkeerd.
De rechtbank doet op 30 december uitspraak.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



Poll: Moet de gemeente de prijzen gelijk trekken?

Ja  
86.6%
Nee  
7.2%
Geen mening  
6.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Automobilist eindigt in greppel langs afrit N381

Automobilist eindigt in greppel langs afrit N381