Account
Logo
Zoeken
8.4 °C

Waterbergingsgebieden bij Drachten

Publicatie: 28 juni 2014, 11.00 uur

Reacties

uit Leeuwarden

Buriam, als mensen eerst eens stoppen massaal voedsel weg te smijten, kunnen we daarna een realistischer beeld scheppen hoeveel land we voor de eigen voorziening nodig hebben.

"Nu word alles weer onder water gezet en het water peil weer verhoogt."

Dat is overigens niet enkel voor het cre

28-6-2014
pykefanger uit Boornbergum

@buriram, wij willen in de toekomst wel droge voeten houden toch? En er blijft meer dan genoeg grond over om voedsel te verbouwen, en denk je dat Nederlandse boeren geen bestrijdingsmiddelen spuiten? Vergis je niet, misschien wel meer dan sommige boeren in het buitenland, tenzij je uitsluitend biologisch eet.

28-6-2014
wrotter uit Drachten

Vroeger wilde die geflipte wethouder pultrum 1 groot meer van dit gebied maken voor recreatie-doeleinden. Dan is dit toch weer een beter plan. En bij hevige regenval/wateroverlast is het verrekte handig dat je dit ergens kunt opslaan. En die 5 ha landbouwgrond zullen we ook niet echt missen.

28-6-2014
swurd uit Frieschepalen

Als de Oosterzanding was doorgegaan,hadden ze nog meer opslagruimte gehad.Alleen toen heette het anders.

28-6-2014
advertentie

reboelje uit Feanwalden

Klinkt heel veel die 400.000 M3, maar bijvoorbeeld het Hooglandgemaal (120 M3/sec) heeft zo'n hoeveelheid binnen een uur weggepompt dus ik vraag me af hoe effectief zo'n noodwaterberging is. Nog niet zo lang geleden (minder dan 100 jaar) stond laagliggend Friesland 's winters grotendeels onder water en werd dat normaal gevonden. Tegenwoordig accepteren we dat niet meer, worden gebieden steeds dieper bemalen waardoor ze inklinken en steeds dieper onder zeeniveau wegzakken. Als er dan een kade overstroomt of breekt heb je meteen een groot probleem.

28-6-2014
hin uit ureterp

Het klimaat heeft er ook mee te maken. We krijgen steeds extremer weer. Dus ook in korte tijden heverige neerslag. Alleen dijken ophogen helpt dan niet want de waterlopen kunnen dat water bij extremen niet zo snel kwijt en zouden dan sneller overstromen of dijken doorbreken. Vandaar de retentiegebieden. Puur opvang.

28-6-2014
wrotter uit Drachten

Reboelje,
Dat is zo maar na hevige regenval moet je het water fasegewijs naar de gemalen sturen Zet je alle sluizen open dan verzuipen ze in de laag gelegen gebieden En dan is zo'n buffergebied verrekte handig.

28-6-2014
wrotter uit Drachten

Hee, er zijn weer reacties verwijderd !!!
Wat zijn nou in godsnaam maatstaven om een reactie te verwijderen of te laten staan. Reacties op de verwijderde berichten blijven wel weer staan. Net een boek waar bladzijden uitmissen.

29-6-2014
uit Leeuwarden

Dat vraag ik me ook wel eens af, Wrotter. Buriams reactie was geenszins in strijd met de voorwaarden en regels; het was enkel enige kritiek op het waterbeheersingsbeleid.

En dat de aanverwante reacties dan blijven staan, is inderdaad krom beleid. Maar dat zijn we alhier wel gewend.

29-6-2014
eksteroog uit eastermar

Drachten zal deze voorziening ook wel nodig hebben

als het ergens regent ,dan is het Drachten wel

valt er bij ons een spatje dan valt daar een plensbui

nee,ik zou niet graag bij Drachten willen wonen

30-6-2014
buriram uit Uithuizen

Waldnet is als je een reaktie geeft en die word verwijderd ook een waardelose niksnuten die de waarheid niet durven te erkennen zij zijn niet op de hoogte van wat er in de wereld van het water afspeeld ik heb hier namelijk voor geleerd meer als menig amtenaar en zeker als de redacktie van het waldnet bende

30-6-2014
uit Leeuwarden

Interpunctie, Buriram, interpunctie...


"ik heb hier namelijk voor geleerd"

Dat wil overigens niet per se zeggen dat je gelijk hebt als je het niet met het beleid eens bent. Er zullen ook zeker onderzoekers en specialisten zijn die jouw mening niet delen.

1-7-2014

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Inloggen

Nog geen account? Meld je gratis aan