13,2 °C
 Regionaal nieuws
 Fotonieuws
 
 Vraag en aanbod
 Uitgaansagenda
Misdaad in je straat
 
 Contact
 Zoeken
 Nieuwsarchief

WONINGAANBOD
 Klik hier voor het bedrijfsaanbod

 
Elzeloane 12a, De WestereenVerkocht
Straat Elzeloane 12a
Postcode 9271 EM De Westereen
 
Oppervlakte m2
Perceel 1101 m2
Volume m3
  
  
 
Omschrijving:

Deze bouwkavel van ca. 1.101 m2 biedt u de mogelijkheid om uw eigen droomhuis te gaan realiseren.

Het perceel heeft als bestemming wonen en is gesitueerd in een plezierige en ruim opgezette woonomgeving. Bovendien op korte afstand van de uitgebreide voorzieningen die De Westereen te bieden heeft.
DE WESTEREEN
De Westereen (voorheen: Zwaagwesteinde) is ??n van de dorpen die behoort tot gemeente Dantumadiel, een gemeente in de provincie Friesland. Het dorp heeft zo?n 5.000 inwoners.

GESCHIEDENIS DE WESTEREEN
De Westereen ligt aan het westelijke einde van de zwaag van dorp Kollum, maar dit is niet altijd het geval geweest. Gemeente Dantumadeel (toen nog zo genoemd) liep in de eerste instantie in de oostelijke richting door. Toen echter het dorp Kollumerzwaag in de 14e eeuw werd gevormd, kwam de grens van de gemeente ten oosten van Zwaagwesteinde te liggen.

NAAMSWIJZIGING DE WESTEREEN
Het dorp heeft niet altijd de identiteit van ?De Westereen? gedragen. Een enqu?tecommissie heeft in 2007 de vraag gesteld hoe de dorpelingen de dorpsnaam graag willen zien. De verschillen tussen ?De Westereen? en ?De Westerein? waren erg klein. Zo klein, dat de antwoorden zelfs meerdere keren handmatig gecontroleerd zijn door verscheidende personen. Uiteindelijk werd in 2008 vastgesteld dat het dorp onder de naam De Westereen door ging.

Dit bleek niet het enige wat ging veranderen. De naam van de gemeente Dantumadiel is per 2009 officieel gewijzigd in de Friese benaming (eerst: Dantumadeel). Niet alleen de gemeente zelf, maar ook alle bijbehorende dorpen, buurtschappen en straten zijn Friestalig geworden.

Dantumadiel liep aanvankelijk in oostelijke richting door, maar toen Kollumerland aan het einde van de 14de eeuw werd gevormd, kwam de grens ten oosten van Zwaagwesteinde te liggen.

BEREIKBAARHEID DE WESTEREEN
Naast dat De Westereen goed te bereiken is via openbare wegen, is het ook goed te bereiken door een treinspoor, dat is aangelegd in 1902. Vanuit De Westereen is er een directe verbinding tussen Groningen en Leeuwarden. Ook vertrekken er meerdere bussen van en naar de Westereen.

Klik hier voor meer informatie over deze woning

13,2 °C

Meting: 02.25 uur

6 inbraken

(30 dagen)

19 inbraken

(vorige maand)

 
 
Nieuwste items
Meest gelezen
 
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
 
GAME VAN DE WEEK
Wees de cool cat van het feest. Swipe om je te verplaatsen. Ga door de hele kamer en dans. Eenvoudige bediening met één druk op de knop en verslavende game.

Speel Party Cat! of een ander leuk spel op WâldNet Games.
 
 
 
Populairste
Nieuwste