Account
Logo
Zoeken
18.7 °C
FIOD houdt 51-jarige man aan voor fiscale overtredingen
© WâldNet

FIOD houdt 51-jarige man aan voor fiscale overtredingen

do 11 juli 2024, 18.05 regionaal

DOKKUM - De FIOD heeft woensdag een 51-jarige man uit de gemeente Noardeast-Fryslân aangehouden en een doorzoeking uitgevoerd in het kader van een strafrechtelijk onderzoek.

De man wordt ervan verdacht leiding te hebben gegeven aan vijf ondernemingen die niet voldeden aan de administratie- en inlichtingenplicht. Tijdens de doorzoeking van zijn woning is beslag gelegd op fysieke en digitale gegevens.

Strafrechtelijk onderzoek

Het strafrechtelijk onderzoek is gestart naar aanleiding van een signaal van de Belastingdienst over het niet nakomen van fiscale verplichtingen door verdachte op zowel privé als zakelijk gebied. In eerste instantie richtte het onderzoek zich op het niet indienen van aangiften inkomstenbelasting.

Ondanks een belofte van verdachte om beterschap te tonen en informatie te verstrekken, is er ook een onderzoek gestart naar het niet voldoen aan administratie- en informatieverplichtingen door zijn vennootschappen.

Feiten erkend

Na zijn verhoor heeft verdachte de feiten erkend en is hij heengezonden. Hij heeft een dagvaarding ontvangen om zich op 21 oktober 2024 te verantwoorden voor het opzettelijk niet doen van aangiften inkomstenbelasting over meerdere jaren.

Zodra het onderzoek naar het niet voldoen aan de administratie- en inlichtingenplicht is afgerond, zal ook die zaak snel voor de rechter worden gebracht.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws