Account
Logo
Zoeken
17.8 °C
Jornt Ozenga benoemd tot verkenner Noardeast-Fryslân

Jornt Ozenga benoemd tot verkenner Noardeast-Fryslân

do 11 juli 2024, 10.22 lokaal nieuws

DOKKUM - De acht fractievoorzitters in de gemeente Noardeast-Fryslân hebben besloten om Jornt Ozenga als verkenner te benoemen. Vorige week ontstond er een coalitiebreuk naar aanleiding van de discussie rond een mogelijk AZC in Dokkum.

De samenwerking binnen de coalitie werd door de fractie van S!N opgezegd. Op maandag 8 juli hebben de acht fractievoorzitters uit de gemeenteraad unaniem aangegeven dat het hen verstandig lijkt via een externe verkenner de politieke situatie in beeld te brengen.

De heer Ozenga is voormalig raadslid van de gemeente Dongeradeel en op dit moment de gemeentesecretaris van de gemeente Lelystad.

De verkenner zal de komende weken gesprekken voeren met een vertegenwoordiging van alle fracties in de raad en van het college.

De verkenner wordt met de volgende twee vragen op pad gestuurd:

  • Probeer helder te krijgen waar de wensen voor een toekomstige coalitie liggen.
  • Kan het huidige coalitieakkoord als basis blijven dienen, of dient er een (grotendeels) nieuw coalitieakkoord te worden gemaakt.

Het is de bedoeling dat de verkenner zijn werkzaamheden zo mogelijk eind juli zal afronden door het aanbieden van een kort en helder rapport aan de fractievoorzitters.

In dit rapport zullen de belangrijkste conclusies uit de gesprekken zijn opgenomen, samen met een aantal aanbevelingen. Deze aanbevelingen worden na de zomervakantie ter uitvoering opgepakt.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws