Account
Logo
Zoeken
14.1 °C
Eerste stalen balken geplaatst in brug van Kootstertille
Foto: Rijkswaterstaat

Eerste stalen balken geplaatst in brug van Kootstertille

do 13 juni 2024, 14.15 regionaal

KOOTSTERTILLE - De werkzaamheden voor de versterking van brug van Kootstertille verlopen voorspoedig, zo laat Rijkswaterstaat weten. De eerste stalen balk is dinsdag geplaatst.

De stalen ondersteuningsconstructie moet ervoor zorgen dat de brug versterkt wordt. De werkzaamheden worden van juni tot en met augustus 2024 uitgevoerd. Na de versterking worden alle beperkingen op de brug opgeheven.

Sinds oktober 2021 geldt er een gewichtsbeperking voor het zwaardere verkeer op de brug. Destijds werd duidelijk dat de brug in slechte staat verkeerde. Het heeft bijna drie jaar geduurd totdat er een tijdelijke oplossing uitgevoerd kan worden.

De tijdelijke oplossing is het versterken van de brug totdat de brug later in de tijd vervangen wordt. De werkzaamheden om brug Kootstertille te versterken worden uitgevoerd door aannemer Oosterhof Holman Beton- en Waterbouw uit Harlingen.

Planning en aanpak
Op donderdag 20 juni en van maandag 24 juni t/m vrijdag 12 juli is de weg aan de zijde van Drogeham (Tillewei). afgesloten voor het doorgaande verkeer. In de laatste twee weken van augustus (week 34 en week 35) wordt het nieuwe brugdek geplaatst. De brug wordt dan volledig afgesloten voor al het verkeer.
Voor fietsers en voetgangers wordt dan een pont ingezet.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws