Account
Logo
Zoeken
16.1 °C
Dantumadiel sluit 2023 financieel positief af

Dantumadiel sluit 2023 financieel positief af

do 13 juni 2024, 11.01 lokaal nieuws

DAMWALD - Het college van B&W van de gemeente Dantumadiel heeft de jaarrekening 2023 aan de gemeenteraad gepresenteerd. Deze jaarrekening is het totale financiële overzicht van de gemeente en laat zien dat Dantumadiel het jaar 2023 afsluit met een positief saldo van € 3,9 miljoen. Daarnaast is de algemene reserve, de buffer voor financiële tegenvallers, toegenomen tot € 12,8 miljoen.

"Wij zijn erg blij met dit positieve resultaat. Hierdoor kunnen we blijven investeren in de toekomst van onze gemeente", aldus een tevreden wethouder Rommy Kempenaar. Met deze cijfers zet de gemeente een mooie volgende stap om een financieel gezonde gemeente te zijn en te blijven. Een belangrijk fundament om op lange termijnplannen te kunnen ontwikkelen en te realiseren.

Financieel resultaat

Het positieve resultaat is behaald door een aantal grote (incidentele) meevallers. Denk hierbij aan participatiebudget, grondbedrijf, overheidsgelden voor opvang van Oekraïners en de algemene uitkering. Enerzijds zijn dit meevallers vanuit Rijksbeleid en anderzijds is dit het gevolg van het kostenbewustzijn binnen onze organisatie.

Ontvlechting en opbouw

Het jaar 2023 stond in het teken van de ontvlechting van de centrumregeling met Noardeast-Fryslân en de opbouw van onze nieuwe organisatie. Inmiddels is de eigen ambtelijke organisatie een aantal maanden aan de slag.

In deze maanden is er hard gewerkt aan het ontwikkelen van een organisatie die flexibel en toekomstgericht is en waarbij er een goede, positieve sfeer op de werkvloer heerst.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws