Account
Logo
Zoeken
20.3 °C
Flyby's van historische vliegtuigen boven vliegbasis
Foto: Vliegbasis Leeuwarden

Flyby's van historische vliegtuigen boven vliegbasis

wo 20 september 2023, 16.14 tech & media

LEEUWARDEN - Op donderdag 21 en vrijdag 22 september 2023 vinden er naast het reguliere vliegprogramma vanaf vliegbasis Leeuwarden ook een aantal bijzondere vliegbewegingen plaats.

Het betreft op beide dagen een demonstratievlucht van een F-16 van de Belgische luchtmacht die boven de vliegbasis een aantal manoeuvres maakt.

Op donderdag 21 september opent de vliegbasis de deuren voor ongeveer 300 jongeren uit de regio die interesse hebben in een baan bij de Koninklijke Luchtmacht. Tijdens deze wervingsdag zijn luchtmachters van vliegbasis aanwezig. Zij kunnen veel vertellen over hun werk bij defensie. Aanmelden voor de infodag is niet meer mogelijk.

Daarnaast worden er op vrijdag ook enkele flyby’s verzorgd door bezoekende eenheden. Deze vliegbewegingen vinden plaats tussen 14.30-17.00 uur. Op deze vrijdag komen een aantal straaljagers en historische vliegtuigen naar Leeuwarden om tijdens een besloten bijeenkomst het 80-jarig bestaan van het oudste squadron van de Koninklijke Luchtmacht te vieren.

Vanwege operationele redenen of onvoorziene omstandigheden kan voor betreffende vliegbewegingen van bovenstaande planning worden afgeweken.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws