Account
Logo
Zoeken
4.7 °C
Autodieven gepakt na ANPR-hit op snelweg

Autodieven gepakt na ANPR-hit op snelweg

ma 5 juni 2023, 11.29 uur

LEEUWARDEN - Twee minderjarige jongens uit Leeuwarden en Den Haag werden zondagnacht door de politie opgepakt dankzij een ANPR-hit. Het duo had een auto gestolen in Leeuwarden.

De auto werd zondagavond omstreeks 21.00 uur buitgemaakt aan de Korfmakerstraat. Omdat de diefstal snel werd opgemerkt, kon het kenteken verwerkt worden in de politiesystemen.

Enige tijd later kwam er een ANPR-hit vanuit de omgeving van Oosterzee, waarna de politie de auto even later aantreft op de Brekkenweg in Lemmer. De agenten zetten de achtervolging in.

De bestuurder negeerde het stopteken, waarna er een korte achtervolging ontstond. Deze eindigde op de kruising van de Melkweg en de Straatweg in Lemmer, waar het voertuig zichzelf klemreed en tot stilstand kwam.

Achtervolging te voet

Het duo besloot te voet te vluchten maar zonder succes. Eén jongeman werd na een korte achtervolging te voet aangehouden. De ander verschuilde zich in de omgeving. Uiteindelijk werd deze tweede verdachte opgespoord door een diensthond, die hem bij het aantreffen beet. Hij raakte hierbij lichtgewond.

Onderzoek

Beide verdachten zijn overgebracht naar het cellencomplex in Leeuwarden. Uit onderzoek moet blijken wat de betrokkenheid is van de twee bij de diefstal van de auto.

ANPR

Met ANPR (Automatic Number Plate Recognition) scant een camera kentekens van voorbijrijdende voertuigen. Een speciale camera met ANPR-techniek leest kentekens van voorbijrijdende voertuigen. De gelezen kentekens worden vergeleken met een lijst gezochte kentekens: kentekenplaten van bestuurders die boetes hebben openstaan of die gezocht worden door justitie, bijvoorbeeld voor een lopend politieonderzoek.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381


regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand


Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.5%
Nee  
55.3%
Maakt me niet uit  
18.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!