Account
Logo
Zoeken
18.7 °C
Foto: WâldNet

Poes Tommie onder zonnepalen weggespoten

za 3 juni 2023, 19.20 lokaal nieuws

DRACHTEN - Onder de nog warme gloed van de zaterdagavondzon, beleefden de bewoners van de Westerwird in Drachten een reddingsoperatie van de brandweer. De speelse poes Tommie, die door zijn baasje al twee dagen werd gemist, werd even daarvoor aangetroffen onder de glimmende zonnepanelen van een woning.

Toen Tommie's schuilplaats eenmaal was ontdekt, werd de brandweer ingeschakeld. In een display van vakkundigheid, manoeuvreerden de brandweerlieden een hoogwerker tot dichtbij het bang ogende beestje. Het harde spinnen van de motoren mengde zich met het zachte spinnen van Tommie, die vastberaden bleef zitten op zijn warme plekje.

Bij gebrek aan andere mogelijkheden, werd een straal water ingezet, die de stilte van de avond verstoorde. Tommie aarzelde geen moment en dartelde weg naar de andere kant van het dak. Eenmaal daar, zat hij in een mogelijke nieuwe benarde positie, die de harten van de omstanders liet overslaan.

Om te proberen hun geliefde kat te helpen, hebben de bewoners in het blok de dakramen opengezet. De hoop was dat Tommie de uitnodiging zou accepteren en veilig naar binnen zou springen.

Voor de brandweerlieden was het tijd om te vertrekken. Ze keerden net voor 19.00 uur terug naar hun kazerne. In de verte klonk nog een zachte miauw, terwijl de avond viel.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws