1.6 °C
Einde seizoen Harkema-Opeinde na verlies bij V en V’68

zo 28 mei 2023, 19.13 uur

HARKEMA - Harkema-Opeinde is er niet in geslaagd om de kroon op een prima tweede seizoenshelft te zetten. Het zo goed als uitgespeelde V en V’68 deed haar sportieve plicht en won met 4-3. De laatst te vergeven periodetitel werd zo een prooi voor FC Birdaard, dat in de slotronde wel zegevierde. Hoewel de traditionele clownsact die arbiter Van der Bij in Garyp opvoerde niet in het voordeel van de Harekieten werkte, moet de hand vooral in eigen boezem worden gestoken. Na een pover begin liepen de groengelen continu achter de feiten aan.

Pas na een halfuur leek Harkema het belang van de wedstrijd te beseffen. Het stond toen reeds op een 2-0 achterstand. In de achtste minuut opende routinier Joeke de Vries de score. Een kwartier later werd deze door Berend Wijmenga verdubbeld. Een goed schot van Jorryt Hoeksma dat door keeper Van der Meer werd gered was de inleiding tot een fase waarin Harkema liet zien dat het toch nog wat van de middag wilde maken. Op aangeven van Alex van der Tuin knalde aanvoerder Chris Hoeksma strak de 2-1 in de benedenhoek. Even later verdween een vrije trap van Paul van der Heide net over de lat. Terwijl de 2-2 aanstaande leek, lag in de 38ste minuut de 3-1 in de touwen. Arjen Sytze Meerema scoorde.

Geert van der Tuin zette Harkema na een uur weer op het juiste spoor. Van der Tuin pikte een crosspass van Paul van der Heide op, pingelde zich door de vijandelijke defensie en scoorde, nadat hij even eerder op de keeper strandde en vlak voor de helftwisseling koppend de lat raakte. Met nog een halfuur op de klok was de hoop in de Harkemaster harten volledig terug. In de 74ste minuut kreeg de gelijkmaker ternauwernood geen doorgang. Een slim genomen vrije trap van Paul van der Heide werd door invaller Sytze Wouda goed laag voorgebracht. De inzet van Alex van der Tuin die volgde werd van de doellijn gehaald. Harkema nam steeds grotere risico’s om nog een resultaat af te dwingen. Een uitval in de 85ste minuut werd fataal. Een speler der gastheren ging gewillig naar de grond, scheidsrechter Van der Bij wees gretig naar de stip en Berend Wijmenga besliste de partij. Geert van der Tuin promoveerde in de minuten die resteerden een afzwaaier nog tot treffer. Met man en macht werd hierna geprobeerd een punt uit het vuur te slepen. Dat lukte niet, maar ook al was het gelukt, dan was het alsnog niet genoeg geweest.

Zo komt er een einde aan een voor Harkema-Opeinde bewogen seizoen. Met het oog op de mutaties in de selectie was een promotie niet in het beste belang van de club geweest. Je voetbalt echter altijd voor de prijzen en één of twee wedstrijden extra was natuurlijk altijd mooi meegenomen geweest. Aan het einde van de rit sta je waar je hoort te staan. Harkema-Opeinde eindigt de jaargang 2022/2023 als zesde. Over het geheel was het net te wisselvallig om voor prijzen in aanmerking te komen.