Account
Logo
Zoeken
13.4 °C
Andries Bouwman wordt burgemeester van Opsterland

Andries Bouwman wordt burgemeester van Opsterland

wo 24 mei 2023, 9.00 regionaal

BEETSTERZWAAG - De 38-jarige Andries Bouwman uit Leeuwarden wordt de nieuwe burgemeester van de gemeente Opsterland. Hij is door de sollicitatiecommissie voorgedragen als nieuwe burgemeester.

Bouwman wordt de opvolger van Lex Roolvink, die nu waarnemend burgemeester is.

Bouwman heeft politieke ervaring opgedaan als wethouder in de gemeente Tytsjerksteradiel. De raad van deze gemeente wilde na de verkiezingen hem graag behouden ondanks het feit dat zijn partij, de ChristenUnie, niet meer kon deelnemen aan de coalitie.

Bouwman werkt momenteel in het hoger onderwijs en woont met zijn gezin in Leeuwarden. Hij gaat binnenkort verhuizen naar Opsterland.

Er waren voor de burgemeesterspost vijftien kandidaten: acht mannen en zeven vrouwen. De raad van Opsterland ziet in Bouwman een 'enthousiaste en communicatief sterke' burgemeester. "Hij is een burgemeester die schwung komt brengen."

Op 25 september wordt Bouwman geïnstalleerd als burgemeester. Tot die tijd blijft Roolvink waarnemend burgemeester. Hij volgde in september Ellen van Selm op, die bijna acht jaar in Opsterland zat en intussen burgemeester van Purmerend is.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws