Account
Logo
Zoeken
Zoeken
10.7 °C

Foto: Martin Rijpstra

Start nieuwe lessen Nordic Walking voor mensen met Parkinson

za 01 april 2023 10.00 uur

KOLLUMERSWEACH - Stichting Parkinson in Beweging start vanaf april weer met nieuwe Nordic Walking lessen in Kollumerzwaag. Neem deel aan deze bewegingsactiviteit in de buitenlucht waarbij vrijwel alle spieren worden gebruikt, je stabiliteit ontwikkelt en je conditie verbetert.

Gratis proefles op 5 april

Tijdens de lessen leer je hoe je met behulp van de Nordic Walking poles (stokken) wandelt. De groepslessen worden op woensdag in kleine groepen gegeven. Mensen met de diagnose Parkinson kunnen gratis een proefles meedoen. De eerstvolgende proefles is op woensdag 5 april om 11.15 uur.

Conditie, kracht en balans

Bewegen is goed voor iedereen, maar voor mensen met de ziekte van Parkinson een absolute must. Door regelmatig op een verantwoorde manier te bewegen, houd je je conditie, kracht en balans op peil. Bewegen heeft een positief effect op je gezondheid, waardoor je gemiddeld langer zelfstandig kunt blijven functioneren en ziektesymptomen afnemen.

Parkinson in Beweging

In Nederland hebben meer dan 50.000 mensen de diagnose Parkinson, hiervan wonen in Friesland ruim 2.000 mensen. Stichting Parkinson in Beweging biedt in Fryslân sport- en bewegingsactiviteiten aan zoals Nordic Walking, boksen en yoga en Dans op recept. Nordic Walkinglessen worden, naast Kollumerzwaag, ook gegeven in Franeker, Noordwolde en Leeuwarden.

Meer informatie over de locaties en proeflessen via de website van Parkinson in Beweging www.parkinsoninbeweging.nl/nordic-walking

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....