Account
Logo
Zoeken
Zoeken
7.7 °C
© WâldNet

Auto en bus in botsing op Ljouwerterdyk

ma 30 januari 2023 17.14 uur

FERWERT - Een 93-jarige automobiliste uit de gemeente Noardeast-Fryslân raakte maandag gewond bij een aanrijding met een bus op de Ljouwerterdyk bij Ferwert. Ze is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De aanrijding vond omstreeks 16.15 uur plaats. De bestuurster wilde vanaf de Stelling de weg oprijden. Haar zicht werd belemmerd door de laagstaande zon en ze zag een bus die richting Leeuwarden reed over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg.

Zowel de politie en een ambulance kwamen ter plaatse voor de hulpverlening. Het 93-jarige slachtoffer is omstreeks 17.00 uur overgebracht naar het ziekenhuis. Ze zou lichtgewond zijn geraakt. Zowel de auto als de bus raakte zwaar beschadigd.

Even verderop kwamen tijdens de omleiding nog twee voertuigen vast te zitten. Het verkeer werd omgeleid via de parallelweg / fietspad. Een vastgelopen auto kon door omstanders eruit geduwd worden.

De chauffeur van lijn 60 had minder geluk. De bus kwam muurvast te zitten in de drassige berm toen hij vanaf het fietspad de weg wilde oprijden. De meeste passagiers van deze bus waren bijna thuis, ze konden door familie of vrienden worden opgehaald.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....