Logo
Zoeken
Zoeken
3.5 °C
Foto: Geert Huisman

Burgumer brandweermensen in zonnetje gezet op korpsavond

za 21 januari 2023 11.04 uur

BURGUM - Tijdens de korpsavond van de Burgumer brandweer heeft burgemeester Jeroen Gebben een aantal brandweermensen in het zonnetje gezet. Robbie Smith maakte al 40 jaar vol bij de brandweer, o.a. als bevelvoerder. Hij kreeg 's middags een erepenning en oorkonde uitgereikt door Reitse Terpstra van de Veiligheidsregio Fryslân.

Judith, Tjeerd en Heinze zijn dit jaar allemaal 12.5 jaar in dienst. Zij kregen ook een erepenning en oorkonde. Daarnaast was er nog een diploma uitreiking aan Jeffrey en een afscheid van Jelle na zes jaar.

Uitruk op korpsavond

De jubilarissen en geslaagden werden op deze avond ook nog verrast door een uitruk. Om 20.50 uur ging de pieper voor een ongeval op het Alddiel. Een aantal brandweerlieden rukte daarop uit naar Tytsjerk. Een bestuurder was met de auto op de kop in de sloot beland. Hij kwam - voor zover bekend - gelukkig met de schrik en nat pak vrij.

Trots

Burgemeester Jeroen Gebben reikte vrijdagavond de oorkondes, diploma's en erepenningen uit. Hij laat weten dat hij trots is op 'zijn professionals'.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....