13.1 °C

Geduldig Libertas pas laat langs Middelburg

ma 28 november 2022, 9.01 uur

DAMWALD - Het bleef onverwacht heel lang spannend tijdens de wedstrijd tussen Libertas en Middelburg. De Zeeuwen waren duidelijk niet naar Fryslân gekomen om als kanonnenvoer gebruik te worden.

Interim-coach Ruben Verhoev koos natuurlijk voor een verdedigende tactiek. De bus werd voor het doel van Isabella Slump geparkeerd en dan weet je als tegenstander dat het een lastig avondje wordt. Zeker wanneer de eerste goal heel lang uitblijft.

De openingstreffer viel direct na rust. Het was niet Libertas die het enorme veldoverwicht in een doelpunt uitdrukte, maar aanvoerster Esmeé van den Berge die brutaal Middelburg op voorsprong zette. Het lukte in haar eentje om de vele toeschouwers stil te krijgen. Van den Berge is de absolute ster bij Middelburg dat zeker een aanwinst is voor de eredivisie.

Halverwege de tweede helft beloonde Linda Bosma haar goede spel van de afgelopen weken eindelijk met een doelpunt. De ban werd echter doorbroken toen Thirza Leistra vijf minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd Libertas op voorsprong zette.

Het moedig strijdend Middelburg was kapot gespeeld en moest daarna nog drie treffers incasseren. Esmeé van den Berge passeerde één van de andere uitblinksters aan Zeeuwse zijde, keepster Elisha Hofman. En Jessie Prijs bewees met twee doelpunten dat zij geen topvorm nodig heeft om het net te kunnen vinden. De 5-1 zege was zeker niet geflatteerd maar gaf geen juist wedstrijdbeeld weer.

Volgende week wacht koploper FC. Marlène. Beide teams hebben na negen wedstrijden nog geen punten gemorst. De topper wordt gespeeld in sportcentrum Waardergolf te Heerhugowaard en start al om 19.30 uur.