8.5 °C
VCR pas in slotfase langs Nicator

zo 27 november 2022, 20.00 uur

RINSUMAGEAST - Na de nederlaag met perspectief van vorige week tegen koploper Noordbergum was het voor VCR zaak om de strijd die het leverde nu om te zetten in punten. Dat moest vandaag gebeuren tegen laagvlieger Nicator.

In de eerste helft werd al snel duidelijk dat het niet vanzelf ging vandaag. VCR speelde zwak en creëerde maar bitter weinig. Nicator probeerde met name via de balsterke spits de aanval te zoeken en kreeg mogelijkheden. Het resulteerde na zo’n twintig minuten spelen in de 0-1.

Een voorzet vanaf rechts werd slecht verwerkt door de VCR-verdediging, waarna de Nicator-spits makkelijk in kon tikken. De reactie van VCR kwam er niet. De grootste kans kwam pas na veertig minuten spelen. Een voorzet van Hendrik Hamersma belandde voor de voeten van Rendert Meinderstma, zijn schot vloog net over de goal.

Hoewel VCR ook in de tweede helft niet goed speelde, veranderde het spelbeeld wel enigszins. VCR ging iets opportunistischer spelen en kreeg kansjes. Erwin Raap werd ingebracht en maakte het met zijn snelheid de Nicator-verdediging lastig.

De gelijkmaker kon niet uitblijven, maar viel pas laat. Het was de ingevallen Abe Dreyer die het deed na een voorzet van Erwin vanaf de rechterkant. Daarna was het verzet gebroken bij Nicator en volgden de tweede en derde treffer snel. Eerst was het Rendert die na een prachtige voorzet van Hendrik Halbesma de keeper verschalkte, daarna was het weer Abe Dreyer die een afgeslagen bal met zijn chocoladebeen binnenschoot en zijn tweede maakte.

Wat er in de slotminuten gebeurde is iets om snel te vergeten. Nicator kreeg een vrije trap, waarop wat duw- en trekwerk ontstaat. Ogenschijnlijk onschuldig, maar de laatste man van Nicator begon te slaan. Vervolgens kwam er een al gewisselde speler het veld weer in en wilde ook slaan.

De scheidsrechter floot daarna terecht voor het einde van de wedstrijd. Een vreemd einde van een verder sportieve wedstrijd. De overwinning werd goed gevierd tijdens het teamuitje in Groningen. Over het spel is niet meer gesproken. Volgende week is VCR vrij en mag het elders gaan kijken, 10 december thuis tegen Beetgum,komt het zien.