10.9 °C

Buitenpost loopt tegen zure nederlaag aan in Huizen

zo 27 november 2022, 10.35 uur

BUITENPOST - VV Buitenpost domineerde zaterdag een groot deel van de uitwedstrijd tegen SV Huizen, maar liep wel tegen een nederlaag aan. De thuisploeg scoorde halverwege de eerste helft en besliste een minuut voor tijd de wedstrijd toen Buitenpost alles of niets speelde. “We hadden hier minimaal gelijk moeten spelen”, mopperde Buitenpost-trainer Willem Brouwer.

De twee ploegen troffen elkaar voor de eerste maal. In de competitie had Buitenpost een voorsprong van vijf punten te verdedigen. De beginfase was voor Huizen. Na ruim twintig minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. “Zij begonnen pittig en wij te bescheiden. De 1-0 was eigenlijk geen kans, maar een verdwaalde voorzet die werd binnengekopt”, aldus Brouwer.

Een corner van Huizen werd afgeslagen, weer gelukkig ingebracht en vervolgens door Jeroen Lamme tot doelpunt gepromoveerd. Na deze achterstand begon Buitenpost pas te voetballen en creëerde het team een overzicht. Net voor rust was er dé kans op de gelijkmaker. De doelman van Huizen kon niet goed bij een hoge voorzet van de Blauwkes en liep tegen een ploeggenoot op. De bal kwam bij Bas Verbree die besloot te koppen. Tot zijn ontzetting bracht een verdediger redding op de lijn.

Slotoffensief
In de tweede helft was het meeste balbezit opnieuw voor Buitenpost. Echt uitgespeelde kansen leverde het spel niet op, op een mogelijkheid voor Rik Weening na een pass van Robin Huisman de Jong na. Ook Huizen wist weinig te creëren. Zo leek de wedstrijd langzamerhand dood te bloeden, maar Buitenpost koos voor een slotoffensief. Verdediger Bernd Douma werd mee naar voren gestuurd. Huizen maakte dankbaar gebruik van de geboden ruimte achterin en kwam ook tot een aantal goede mogelijkheden. Uit één daarvan, in de slotminuut, schoot Frank van den Bosch raak.

Brouwer: “Het was eigenlijk een wedstrijd zonder kansen. In balbezit hebben we prima gespeeld en niks weggegeven. Deze nederlaag voelt beroerd.” Door het verlies zakt Buitenpost naar de negende plek in de vierde divisie B. Zaterdag ontvangen de Blauwkes Deto op De Swadde. De ploeg uit Vriezenveen staat op de derde plaats en heeft drie punten meer.

Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Wim de Vries (80. Jort van der Meulen), Bernd Douma, Mark Huizinga, Youri Sletering, David Kazimier (68. Joran Olijve), Robin Huisman de Jong (80. Jorrit Terpstra), Edwin Schaafsma, Bas Verbree (68. Rolf Dijk), Rik Weening, Sam Wormmeester (80. Frits Veenema)

Scoreverloop: 22. Jeroen Lamme 1-0, 89. Frank van den Bosch 2-0

Gele kaart: Wim de Vries, Rolf Dijk (Buitenpost)